Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2008, 11:45   #4
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Türk-Amerikan Dostluğu Sürecek

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Barack Obama'nın yeni ABD başkanı olarak seçilmesinden duyduğu “gurur”u dile getirirken, Türk-Amerikan dostluğunun Obama döneminde de devam edeceğinden emin olduğunu söyledi. Wilson, Her başkan, Türkiye'nin ABD için, ABD'nin de Türkiye için taşıdığı önemi anladı. Her başkan, ciddi ve devamlı olarak onyıllarca Türk liderleri ile birlikte çalıştı” dedi.

Ross Wilson, ABD Büyükelçiliği ve Türk-Amerikan Derneği'nce düzenlenen ve sabaha kadar devam eden “2008 ABD Seçimini İzleme Programı”nın uygulandığı dernek binasında yaptığı açıklamada, ABD demokrasisinin büyüklüğünün kutlandığını, “tarihi” bir gün yaşandığını söyledi.
Önümüzdeki dönemde Barack Obama'nın zaferinin anlamı ve Amerikan halkının sandıkta ne demek istediğine ilişkin çok şeyler söyleneceğini ifade eden Büyükelçi, yoksul bir aileden gelme Afrika kökenli Obama'nın başkan seçilmesini, “mücize” olarak nitelendirdi.
Büyükelçi Wilson, Obama'nın zaferinin medeni haklar için verilen mücadelenin sadece 40 yıl sonra meydana geldiğine işaret ederken bundan duyduğu “gurur”a vurgu yaptı.

Wilson, seçimi kaybeden ve Vietnam'ta kahramanlığını ispat eden Senatör John MacCain'in yürüttüğü kampanyanın takdir edildiğini belirtti.
Seçim'in Türkiye-ABD ilişkileri açısından da değerlendiren Wilson, şunları söyledi:
“Türk dostlarıma şunu şöylemek isterim: seçim sonucu bir değişim arzusunun ifadesidir. ABD'nin dış politikası tarihi ve Türk-Amerikan ilişkileri tarihi, başkanlar arasında bazı değişikliklerin olduğunu ancak aynı zamanda büyük bir devamlılık olduğunu gösteriyor. Her başkan, Türkiye'nin ABD için, ABD'nin de Türkiye için taşıdığı önemi anladı. Her başkan, ciddi ve devamlı olarak on yıllarca Türk liderleri ile birlikte çalıştı.”
Büyükelçi Wilson, önümüzdeki dört yılda ne olacağını bilmediğini belirterek ancak “Türkiye ile dostluğumuz devam edeceğinden, aramızdaki bağların devam edeceğinden eminim” ifadesini kullandı.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla