Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-07-2006, 16:56   #43
onurozgen
Banned
 
onurozgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
bjk4ever´isimli üyeden Alıntı
Oyle bir takim olmasi zaten mumkun degil artik. O donemde sahaya cogu macta kaleci dahil 9 defansif futbolcu ile cikiyorduk, ayrica defans oyuncularimiz cok tecrubeliydi, yani defans inanilmaz gomuluyordu, ama bir sekilde iyi de top cikartiyorduk ve defansimiz cok sogukkanli davraniyordu. Lucescu'nun sansi o donemde Tumer-Ilhan gibi iyi anlasan bir ikilinin ve Sergen, Pancu, A.Hassan gibi tek basina gol yaratabilecek adamin olmasiydi. Genelde goller zaten frikikten, duran toptan, uzaktan suttan vs. geliyordu, takim olarak cok da iyi hucum edemiyorduk.

Simdi kadro cok degisti, o forvetteki yetenekli oyuncular kayboldu, daha cok takim oyunu oynandiginda etkili olabilecek adam var simdi. Defans ise eskisi kadar tecrubeli degil, guvenemedigimiz bir defans var.

Simdi bir oyuncu alsan yine defans toparlanmaz, cunku defans takim olarak yapilir, tek basina defans yapilmaz. Bu takimin yapabilecegi tek sey cok hucuma donuk oynamasi ve surekli gol aramasi ve rakibi erken faullerle durdurmasi. Cunku defansimiz cok kolay geciliyor, ileride top tutup gol icin oynamamiz lazim ve bunun icin extra bir yabanci kaliteli ofansif oyuncu sart.
Arkadaşım bu kadar defansla ilgili güzel teşhisler yapmışsın sonra da yine ofansif futbolcu alalım demişsin.Ama Lucescu zannettiğiniz kadar savunma yapmıyordu.Sadece öyle görünüyordu herkese.Kaan Dobra,Pancu,Sergen,Tümer,İlhan,Pascal,A.Dursun...B unların hepsi hüceum oyuncuları.Ben çok iyi hatırlıyorum Lucescu sıkıştığı tüm maçlarda bu oyuncuların tümünü sahaya sürebiliyordu.Ayrıca Beşiktaş hep birlikte hücum hep birlikte defans yapabiliyordu.Bunun en büyük nedeni ise Zago,Ronaldo'ydu.Belki hepiniz o dönemden Sergen'i en çok beğendiğinizi söyleyebilirsiniz,ama ben bu ikiliyi beğeniyordum.Çünkü defansı da hücuma da yapanlar bunlardı aslında.Sergen sadece bitiryordu.Şimdi böyle ileri çıkabilen bir takımı bırakın,defans yapabilen bir 4'lü de yok bizde.Dilimde tüy bitti çok çok iyi ve tecrübeli bir defans lazım diye ama Tigana bir türlü soldan vazgeçemedi.Defansa bir adam almak yetmez,defans hep birlikte yapılır diyorsun.Doğru demişsin ama Popescu gibi bir şef gelse defansa fena mı olur?Bu defans 3 maçta toparlanır.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"İşkence acılar unutulur. Dik yaşamak iz bırakır hayatta..."

Deniz GEZMİŞ
onurozgen Ofline