12-11-2008, 10:24
|
#8 |
Dişi Kartal
| Alıntı: esther_1903´isimli üyeden Alıntı
sheker merhaba, migrenin kesinliği olmasa da gen yoluyla geçtiği söyleniyor, ilaç tedavisiyle tamamen geçtiğini hiç duymadım, bu noktada senin kendi adına yapabilceğin en önemli şey hani kaba tabiriyle derler ya takmayacaksın kafaya diye, öyle demesem de diyorum hayata pozitif bakmaya ve olur olmaz şeylere sinirlenmemeye çalış, çünkü herşeyin başı stress ve sinir sen kendi elinden gelenin en fazlasını yap kendi fizik ve ruh sağlığın için ve tavsiyem aşırı ağrın olduğunda ilaç almadan önce (yani ilaç alarak ağrını geçirmektense) karanlık bir odaya git gözlerini kapat ve dinlenmeye çalış, ılık bir duş al, dinlenirken de klasik veya enstrümantal müzik dinleyebilirsin gerçekten iyi gelecek. Çünkü ilaçlar yani ağrı kesiciler ilerde menepoz döneminde kemik erimesini (osteoporoz) hızlandırıyor... | sanada merhaba tavsiyelerin için çok teşekkür ederim anemde de migren var sanırım genlerimiz bu konuda pek sağlam değil. elimden geldiği kadar ilaç içmemeye çalışıyorum ama bazen iki gün sürüyor, kusmaya kadar varıyor. sebebinin sinirsel olduğunun farkındayım ama insan stresten ne kadar uzak durabilirki. |
| |