Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-07-2006, 01:22   #1
bjkemre06
 
bjkemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Asil Ceza Materazzi'ye

ASIL CEZA MATERAZZI'YE !..

Click the image to open in full size.



FIFA Disiplin Komitesi, Dünya Kupası finalinde yaşanan Zidane - Materazzi kavgası sonrası kararını açıkladı.. Her 2 futbolcuya da ceza gelirken, Zidane'nın futbolu bırakmış olması olaya ayrı bir boyut kattı.. İşte verilen cezalar..

2006 Dünya Kupası final karşılaşmasında İtalyan futbolcu Marco Materazzi'ye kafa atan, Fransız yıldız Zinedine Zidane, FIFA tarafından üç maç ceza aldı.

9 Temmuz'da Berlin'de İtalya ile Fransa arasında oynanan Dünya Kupası final maçının uzatma dakikalarında, İtalyan Marco Materazzi'ye kafa atan ve kırmızı kartla oyun dışı kalan Fransız orta saha oyuncusu Zinedine Zidane'a, yaptığı hareketten dolayı FIFA tarafından üç maç ceza verildi.

FIFA, ayrıca Fransız oyuncuyu 7 bin 500 İsviçre frangı, yaklaşık 4 bin 800 euro para cezasına da çarptırdı. Zidane, final maçından önce, Dünya Kupası'nın ardından futbol kariyerini noktaladığını açıklamıştı. Bundan dolayı futbol kamuoyunda Fransız yıldıza maç oynamama cezasından çok yüklü bir miktarda para cezası verilebileceği konuşuluyordu. Ancak FIFA'nın verdiği para cezası düşük olduğundan Zidane'nın aldığı 3 maçlık ceza sembolik bir anlam taşıyor.

FIFA, olayların merkezinde yer alan bir başka oyuncu olan İtalyan Marco Materazzi'ye de 2 maç müsabakalardan men ve 5 bin İsviçre frangı, yaklaşık 3 bin 200 euro, para cezası verdi. FIFA ayrıca, Materazzi'nin Zidane'a herhangi bir şekilde ırkçı söylemlerde bulunmadığını da açıkladı.

İtalya'nın penaltı atışları sonucunda dünya şampiyonu olduğu karşılaşmanın ardından, günlerce Zidane'ın Materazzi'ye neden kafa attığı tartışılmış ve Zidane, İtalyan futbolcunun annesine ve kız kardeşine küfür ettiğini söylemişti. Ancak, Materazzi ise Zidane'ın annesine ve kız kardeşine kesinlikle küfür etmediğini, söylediği şeylerin sahalarda futbolcuların birbirlerine söyledikleri bilinen küfürler olduğunu savunmuştu.
__________________
BEŞİKTAŞ olunmaz BEŞİKTAŞ doğulur!!!

███████████████████████
BEŞİKTAŞ 1903
███████████████████████
bjkemre06 Ofline