Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-11-2008, 12:41   #1
RamesooN
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 BJK A.Ş Genel Kurulu’nun Perde Arkası!

BJK A.Ş Genel Kurulu’nun Perde Arkası!

Hissedarlardan Beşiktaş başkanı Demirören’e uyarı: “Çevreni sarmış beleşçileri temizle, deplasman yolculuklarını avanta seyahat etme fırsatı olmaktan çıkar!” İşte Medyaspor farkıyla ayrıntılar:
Dün yapılan BJK Futbol A.Ş. Genel Kurulu'nda, 1.6.2007'de başlayıp 31.5.2008'de biten dönem için hissedarlar ve yönetimden yetkililer bir araya geldi.

Ticaret Bakanlığı adına bir komiserin, SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) adına ise bir yetkilinin katıldığı toplantıya hissedarlardan on kişi hazır bulunurken, derneği Ertunç Soğancıoğlu, Futbol A.Ş.'yi ise Genel Koordinatör Sami Çoban ile şirket yetkilileri temsil etti.

Genel kurulda yapılan konuşmalarda, başkan Demirören'in çevresini temizlemesi gerektiği ve özellikle Yıldırım Demirören'in etrafında bulunan insanların deplasman seyahatlerine katılımlarının bundan böyle tasarruf tedbirleri kapsamında sona erdirilmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca Yıldırım Demirören'in Futbol A.Ş. yönetimini kulüp yönetimindeki kişilerden teşkil etmesinin, dernekteki kötü yönetimin Futbol A.Ş.'de de devam etmesine neden olduğu vurgulandı.

Önümüzdeki mali kongrenin seçim kongresi haline dönüştürülerek Yıldırım Demirören'in kadrosunu en az yüzde 75 değiştirmesi ve kulübe her yönüyle fayda sağlayacak, sosyal - içtimai ve ticari itibar sahibi kişilerden oluşturması da yapılan öneriler arasındaydı.

Futbol şubesi alım satımlarının çoğunlukla aynı menajerlik firması aracılığı ile yapılmasının yanlışlığı ve bu konuda da seçici olunması talep edilmesi ise bir diğer gündem konusuydu.

Bir diğer fikir ise futbolcuların Futbol A.Ş.'nin birer maddi varlığı oluşları nedeniyle sosyal güvenlik dışında sigorta yaptırılmaları önerilmesi oldu.

Öz sermayenin 3/2'lik bölümünün kaybedilmesine çok küçük bir limit kalışından ötürü sermayenin tamamlanması gerektiği söylenmesi üzerine Ertunç Soğancıoğlu'nun "Biz de aynı endişeyi taşıyoruz, bu bakımdan gelir arttırıcı yeni imkânlar bulmaya gayret ediyoruz" demesi dikkat çekiciydi.

Gelir gider tablosunun dengesizliği konusunda ise, basından transferleri normal maliyetlerinin üzerinde olduğu öğrenilen oyuncuların alındığı ve bundan vazgeçilmesi gerektiği belirtildi.

Genel kurula toplantı başkanı Sami Çoban'ın müsaadesi ile katılan, adı dernek genel koordinatörü olarak geçen fakat imza yetkisi olmayan Levent Çifter'in Futbol A.Ş. ortağı olmamasına rağmen oylama esnasında el kaldırması diğer hissedarların tepki vermesine neden oldu.
Levent Çifter'in bunun üzerine "Özür dilerim, kendimi dernek toplantısında sandım" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Genel kurulun en önemli olayı ise denetleme ve yönetim kurulunun faaliyetlerini açıklaması oldu.
Dönem itibariyle iştirakçilerden sekiz tanesinin (Üçü yeminli mali müşavir)ibrada bulunmayıp isimlerini toplantı tutanağına yazdırmaları sonucunda, söz konusu kişiler istedikleri takdirde Ticaret Mahkemesi'nde dava açma hakkı kazanmış oldu.

İbra etmeme gerekçesi olarak ise şirketin kötü yönetilerek, gerek transfer döneminde futbolcu alış ve satışlarında, gerekse diğer konularda basiretli tüccar gibi hareket etmeyerek Futbol A.Ş'yi zarar uğrattıkları dile getirildi.

Bunların dışında İlhan Durusoy'un Fulya'da bulunan otopark yerini yönetimin bilgisi dışında kiraya vermek üzere şahsen teklif toplaması üzerine diğer yöneticilerin büyük tepki gösterdiği de toplantıda konuşulanlar arasındaydı.
Click the image to open in full size.
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla