Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-07-2006, 09:47   #2
pascalmania
 
pascalmania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Öncelikle genç bir ülkeyiz. Avrupa ülkelerine göre yaş ortalamamız oldukça genç. Ama buna rağmen altyapıya gerektiği kadar önem verilmiyor. Nüfusları oldukça yaşlı olan hollanda , ingiltere , almanya gibi ülkelerden daha az sayıda genç oyuncu çıkarıyoruz. Halbuki genç nufusumuzun fazlalığı ve avrupa futbolu içerisinde yetişen ve milli takıma göz kırpan oyuncularımızın varlığı olduğu halde hala genç oyuncu sayımız çok az. Mesela günü kurtarma telaşında olan ve milli değerleri umrunda bile olmayan ezikler kaç tane genç oyuncu oynatıyor? Ve bu takım gençlere şans vermek yerine 32 lik bir tümörü transfer edebiliyor üstelik bunu transfer bombası diye lanse ediyor. Futbolumuzun gelişmesi için öncelikle gençliğe yer açılması şart.

Bunun yanında diğer sorunumuz futbol olarak markalaşamamız. Hani sambacılar , tangocular , panzerler bakın bunlar hep bir ekol olmuşlar biz ise hala kendi sistemimizi oturtamamışız. Yani bize türkish bir sistem lazım tabiki modern futbolun gereklerini yerine getirerek.

Ve son olarak fransa ve hollanda modelini uygulayarak genç ve yetenekli yabancı oyuncuları futbolumuza ve milli takımıza monte etme işini tavsiyeedebilirim. Bu hem futbolumuzu zenginleştirir hem de kendi sistemizi oluşturmada seçenekleri çoğaltır. Anlattığım gibi seçenek çok ama uygulama yok.
pascalmania Ofline