Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2008, 18:40   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İtalya'yı sarsan afiş!

Click the image to open in full size.İtalya'da İsa'yı çağrıştıran tecavüz afişi tartışılıyor. Muhafazakârlar, tecavüz kurbanlarıyla ilgili kampanyada kullanılan afişin ‘Hıristiyanlığa küfür' olduğunu öne sürdü.

İtalya'da kadın hakları savunucusu bir sivil toplum kuruluşunun tecavüz kurbanı kadınları tecavüz olaylarını açıklamaya ve saldırganları teşhir etmeye yüreklendirmek için hazırladığı bir afiş muhafazakar politikacıların tepkisini çekti. 25 Kasım'daki “Uluslararası Kadına Şiddetin Yok Edilmesi Günü” nedeniyle çeşitli kentlerde panolara asılan afişi “Kadın Tecavüz İmdat Hattı” adlı kuruluş hazırlattı. Afişte, göğüs ve bacaklarının büyük bölümü çıplak olan bir kadın figürü sırt üstü yatarken görülüyor. Afişte ayrıca “Erkeklerin işlediği günahların kefaretini kim ödüyor? Cinsel tacize uğrayan kadınların yalnızca yüzde 4'ü saldırganları şikayet ediyor” ifadeleri yer alıyor. Politikacılar, bu pozun çarmıha gerilmiş Hz. İsa görüntüsüne benzediğini iddia etti.

Sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin Milano Belediye Meclisi üyesi Maurizio Cadeo, söz konusu afişlerin Hıristiyanlığa küfür olduğunu ileri sürerek kentte asılan 500 afişi yok etmek için elinden gelen her şeyi yapacağını ilan etti. Kadın hakları savunucusu kuruluşun Başkanı Stefania Bartochetti de, “Bir Katolik olarak afişte saldırgan veya rencide edici herhangi bir şey göremiyorum. Güçlü bir fotoğraf seçtik çünkü kadınların konuşmasını istiyoruz” dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla