konuyu açan arkadaşın bursaspor maçındai defansif anlayışı oluşturan oyuncuların bunlar olmaması gerektiği yönündeki görüşüne katılmakla birlikte çizdiği kötümser tablonun geçmiş 5 yıllık güvensizliğin faturası olduğunu düşünüyorum, ortada karamsarlığa kapılacak bir durumun olmadığı kanaatindeyim, bir iddia olarak değil kesinlikle objektif yapılan bir yorum olarak söylüyorum ki şu anda ligin en dengeli takımı beşiktaş'tır, defansı ve hücumu açısından uçurumlar yoktur, diğer takımlarda olduğunun aksine, teknik kadroyu eleştirip oyun yapısının iyi olmadığını savunnlar da var, ama biraz dikkatli izlenirse beşiktaş'ın çok pozisyona girememesinin nedeni 3. bölgede yapılan bireysel yanlışlardır, genel oyun anlayışı ve yapısıyla alakalı bir soru göremiyorum ben, sorun sadece son bölgedeki son hamlelerin son haftalarda çoğunlukla yanlış yapılmasıdır ki buna rağmen hiç pozisyona girmedik dediğimiz maçta bile belki de o haftaki en net pozisyolara giriyoruz, şu konuda herkes hemfikir olmalı artık: mustafa denizli'den daha iyi bir teknik adam bulunamazdı bu lig için, o yüzden teknik adamla alakalı tereddütlerimizi bir kenara atıp onun yerleştirmeye çalıştığı takım yapısını sabırla izlemeye devam etmeliyiz, bu takımın eksikleri yok mudur, tabii ki vardır, örneğin çok sert bir orta saha oyuncusu ve artık kaasileşen bir sol bek, sol bek emişken de artık bazı şeylerin görülmesi gerekir: bu ülkede bir ibrahim üzülmez gerçeği var, bazen izlersiniz ne güel oynuyor bu adam ya deyip o maçta memnun ouırusnuz, bazen de bu adam niye orta yapamıyor ya deyip çıldırırsınız, inanın her beşiktaşlı farklı maçlarda bu duyguları yaşamıştır, bazen sevmişizdir üzülmez'i bazen de içimizden küfretmişizdir, ne yazık ki bir paradoks gibi yaşamıştır bu ülkedeki üzülmez gerçeği, milli takımın 2 yıl sol bekini işgal etmiştir, evet o kazma dediğimiz adam, öyle bir hal almıştır ki ne onunla ne de onsuz olmuşuzdur, bu hiç kuşku yok ki pek değerli futbolumuzun bir sol bek yetiştirememesinden kaynaklanmıştır, anlaşılıyor ki bu sezon da yine o oynayacak orada, aslına bakarsanız bu ligin içinde genele vurursak o bölgede vasat ve vasatın üstü bir oyuncu olarak her zaman iş yapar, ama artık bu sezon sonu bir karara bağlanmalı, yerine kıytırık seric gibi adamlar değil hakikaten oynadığı ilk maçta itibaren işte budur dedirtecek bir adam bulunmalıdır, ve artık türk futbolunun 8 yıllık ibrahim üzülmez paradoksu bir son bulmalıdır... |