Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2008, 10:42   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Karaköy İskelesi Battı

Karaköy'deki Kadıköy Vapur İskelesi, dubalarının su alması nedeniyle çökerek tamamen sulara gömüldü.
Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, iskeledeki eşyaları tahliye etmeye çalışan ekipler büyük tehlike atlattı. Görevliler, batma anında panikle kendilerini kıyıya attı. İskele, kameralar kayıttayken ters dönerek sulara gömüldü.
Karaköy'deki Kadıköy Vapur İskelesi, dubalarının su alması nedeniyle çökerek tamamen sulara gömüldü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, iskeledeki eşyaları tahliye etmeye çalışan ekipler büyük tehlike atlattı.Görevliler, batma anında panikle kendilerini kıyıya attı. İskele, kameralar kayıttayken ters dönerek sulara gömüldü.
Edinilen bilgiye göre, Beyoğlu Karaköy'de bulunan Kadıköy Vapur İskelesi'nin dubaları, saat 20.00 sıralarında su almaya başladı. İskelenin sola yattığını ve kısmen çöktüğünü fark eden görevliler, saat 21.00 vapurunu bekleyen yolcuları hemen tahliye etti.


İskelenin kısmen çökmesinin ardından olay yerine itfaiye, ambulans ve Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler geldi. İskeledeki çökme nedeniyle vapur seferleri iptal edildi. Kadıköy'e geçmek isteyen vatandaşlar da iskeleden geri dönmek zorunda kaldı.İskelenin kısmen çöktüğünü fark eden Fikret Ergin isimli vatandaş, kendisinin de gemi işiyle uğraştığını belirterek iskelenin tamamen batacağını ve kurtarılma şansının olmadığını belirtti. Ergin, itfaiyenin su tahliyesinde kullandığı araçların yetersiz olduğunu söyledi. Ergin, çökmenin eskiyen dubaların su alması nedeniyle olduğunu savundu.
EŞYALARI TAHLİYE ETMEYE ÇALIŞAN EKİPLER BÜYÜK TEHLİKE ATLATTIKısmen sulara gömülen iskeledeki eşyalar, can yeleklerini giyen ekipler tarafından tahliye edilmeye başladı. Bu sırada iskelenin sola doğru iyice batmaya başlamasıyla yetkililer büyük tehlike atlattı.
Çok sayıdaki görevli, büyük bir panikle kendilerini iskeleden kıyıya attı. Polis ekipleri de vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. İskeleyi kıyıya bağlayan demir zincirleri koparak tehlike oluşturması ihtimaline karşı itfaiye, ambulans ve polis araçları panikle olay yerinden uzaklaştırıldı.
İSKELE TAMAMEN SULARA GÖMÜLDÜKısmen çöken ve sola yan yatan iskele, bir süre sonra saniyeler içerisinde ters dönerek tamamen sulara gömüldü. İskele, batmanın ardından kıyıdan yaklaşık 30 merte açığa sürüklendi.
Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Click the image to open in full size.



Click the image to open in full size.




Click the image to open in full size.



Click the image to open in full size.


Click the image to open in full size.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla