Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-11-2008, 07:19   #1
İbodaca
 
İbodaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Skandal biter mi?

Click the image to open in full size.

Beşiktaş´ın basketbol şubesinde sürekli yaşanan aksaklıklar akıllara zarar hale geldi.

Gerçek dışı hedef

Basketbol Takımı sezon başında uzun süren coach arayışlarının ardından Hakan Demir’de karar kıldı. Demir, Efes’ten yetişmiş, bir takımı düşük bütçelerle üst sıralara oynatabileceğini Tekel’i çalıştırırken göstermişti. Kulübüne düşük bir bütçeyle iyi bir takım kurabileceğini ve ilk dörde gireceğini söyledi. Ancak kendisine ‘şampiyon olacak kadro kur’ dendi.


Sezon süper başladı

Demir’in listesinde Reese, Videnov gibi düşük maliyetli oyuncular bulunmasına rağmen yönetim bunları hedef küçültmek olarak yorumladı. Bunun üzerine Beşiktaş’ın kadrosuna Chatman, Austin, Faison, Stojanovic gibi yabancılar ve yıldız yerliler dahil edildi. TÜBAD Turnuvası’nda beğeni toplarken, kupada Galatasaray’ın da bulunduğu grupta şov yaptı, 3 maçını da kazandı.


Sözler tutulmayınca

Beşiktaş’ta her şey tıkır tıkır giderken, geçmiş sezonlarda yaşanan sorun yine kendini gösterdi. Cola Turka’dan alınan para, çoktan futbola harcandığı için transfer taksitleri ödenmedi. Avrupa’da piyasası bulunan isimler, bu gelişmelerin ardından bavullarını toplayıp gitme yolunu seçti. Kalan oyuncular da idmanları ve maçları aksatınca Kartal için ligdeki ilk 7 hafta kâbus gibi geçti.


Taraftar da uzaklaştı

Akatlar’ı rakipler için tam bir cehenneme çevirmeyi başaran taraftarlar da alınan sonuçların ardından salondan uzaklaştı. Eurocup’taki Benetton maçında 20-30 kişi vardı. Aslında Türk oyuncular ortaya yüreklerini koymaya başlamışlardı. Ancak yalnız mücadeleleri, maç sonlarındaki yorgunluk nedeniyle sonuçsuz kaldı. Peki son saniyede kaybedilen maçlarda ya taraftar olsaydı, oyuncuları ateşlemeyi başarsaydı!


Başkan olaya el koydu

Daha önce müesseselerde çalışmış, bu tarz sorunlar yaşamayan Hakan Demir oldukça yıprandı. Demir, Auistin ve Stojanovic gibi iki önemli ismin takımdan 100 bin dolarlık ödeme yapılmadığı için ayrılması sonucunda istifa kararı aldı. Ancak kendisinden fedakarlık istendiği, son olarak Başkan Yıldırım Demirören’in görevine devam etmesi konusunda kendisini ikna ettiği öğrenildi.


Bundan sonra ne olur?

Demir bu halde takımı bırakmanın Beşiktaş’a faydası olmayacağına inandığı için devam kararı aldı. Bakalım Yıldırım Demirören’in ‘bu takımı hep birlikte ayağa kaldıracağız’ teminatı şartları değiştirecek mi? Daha da önemlisi, İnönü’de yönetime ‘basketbola sahip çık’ çağrısı yapan ve paralar ödenmeden maçlara gitmeme kararı alan Beşiktaş taraftarı salonlara dönecek mi?


Ümit AVCI
__________________
B
İbodaca Ofline   Alıntı ile Cevapla