Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2008, 16:26   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
A.R.O.G. mu, Muro mu ?

Beyaz perdede büyük yarış başladı. İşte ilk günün özeti...



Merakla beklenen iki komedi filmi ‘Arog’ ve ‘Muro’, dün sabah saatlerinden itibaren sinemaları doldurmaya başladı

Dün gösterime giren iki yerli komedi filmi ‘A.R.O.G’ ve ‘Muro’, bayram arefesinde sinemaları bayram yerine çevirdi. Dün Beyoğlu’ndaki sinemaların sabah seansları görece sakindi ama akşam seanslarında yer bulmak pek mümkün değildi. AFM Fitaş’ın akşam seansları üç gün öncesinden tükenmişti zaten. Cevahir, Kanyon, Nautilus gibi alışveriş merkezlerindeki sinemalar ise hem gündüz hem de akşam seanslarında hayli kalabalıktı. Seyirci sayısında ise ön satışlarda ‘A.R.O.G’, ‘Muro’nun hayli önünde. Kadıköy Nautilus’da ‘A.R.O.G’a 2 bin 200 ön satış yapılırken ‘Muro’ 451’de kaldı. Maçka G-Mall’da da ‘A.R.O.G 225’e 13 açık ara önde görünüyor. Beyoğlu Atlas’ın programcısı Ahmet Taşkıran ise ‘A.R.O.G’dan daha çok ‘Mura’ya izleyici beklediğini belirtirken ‘Issız Adam’la noktayı koyuyor: “Filmler dilden dile yayılıyor. Bu şekilde artış oluyor. Mesela ‘Issız Adam’ dün (perşembe) yedi seans full oynadı.”

Haftalar öncesinden bilet alan bir ‘A.R.O.G’ izleyicisi, filmi ilk seansta izlemenin verdiği mutlulukla salondan ayrılırken “Cem Yılmaz 1 numaralı komedyen” diyor. A.R.O.G’un gösterildiği salonlarda her yaştan izleyiciye rastlamak mümkün. Okuldan kaçıp ‘A.R.O.G’u izlemeye gelen Onur ve Doğan “Efektler süper, film süper” yorumunda bulunuyor. 83 yaşındaki emekli öğretmen Hatice Pınarlı ise sinemanın sıkı takipçilerinden. Türk sinemasının iyiye gittiğini söyleyen Pınarlı, “Bu film ‘G.O.R.A’dan daha iyi. Çok güldüm” diyerek memnuniyetini belli ediyor. Öğrenci Eda Topaloğlu da (18) Pınarlı’yla aynı görüşte. Ama beğenmeyenler de var haliyle. “Ticari kaygısı var bile denemez. İlk filmi (Her Şey Çok Güzel Olacak) çok daha iyiydi. ‘G.O.R.A’yla her şeyi bitirdi. Şahan’la izleyici kitlesi aynı” diyen emekli gazeteci, sadece fikir edinmek için geldiğini söyledi.

‘Muro’ ise izleyicisinin beklentisini tam anlamıyla karşılayamadı. Salondan çıkan gençlerin konuşmalarından daha çok güldüren bir film bekledikleri ancak filmin bu beklendiği pek karşılayamadığı anlaşılıyor. İsmini vermek istemeyen bir öğrenci “Muro kendisini Rambo sanıyor” diye konuşuyor. 34 yaşındaki fotokopici Abdullah Acar ise ‘Muro’yu beğenmiş. “Filmi beğendim. Bu tip filmlerde aileye uymayan sahneler olmaması gerekiyor. Bence ‘Muro’ ailecek izlenebilir. Ama ‘A.R.O.G’u ailenin izleyemeyeceğini düşünüyorum” diyen Acar, böylece ‘Muro’-‘A.R.O.G’ kapışmasının fitilini ateşliyor! Filmi beğenen öğrenci Mert (14) ve Yusuf (13) ‘Kurtlar Vadisi’nin psikolojilerini bozmadığını söylüyor ve ekliyor: “Bence ‘Muro, ‘A.R.O.G’a göre daha iyidir. Ama ‘A.R.O.G’a da gideceğiz. Ailelerimizle gitmeyi düşünüyoruz.”

Bu arada ‘Muro’ya tepki duyan Genç-Sen üyeleri Beyoğlu’nda bir basın açıklaması yaptı. Çete ve mafya dizilerinin toplum üzerinde olumsuz etkiler yarattığını söyleyen grup, ‘Kurtlar Vadisi’ dizisini de kınadı: ‘Raci, Necati, Zübeyür Şaşmaz, ama bu şaşkınlıktır.’

Radikal
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla