Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2008, 18:36   #1
BJKMaster
 
BJKMaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Artik bu takima Milli Takimda oynamis oyuncular alinmasi gerekiyor!

Artik benim bildigim birsey var: bu takima Milli Takimda oynamamis insanlar alinmayacak. Bunu artik ne olur her oyuncu aldigimizda bana bildirin, gözüme gözüme sokun çünkü bu çok önemli bir konu.

Simdi küçük bir degerlendirme yapalim:

Demirören 5 senedir basimizda, bir halt yedigi yoktur. Neymis efendim, 40 milyon Euro cebinden vermis. Tamamdir, eyvallah ama 40 milyon verdiysen 50 milyon almistirsin. Yalansam buyrun söyleyin. Öncelikle bunu bilelim.

Su bes senede kimler geldi kimler gitti bir bakalim:

1. Vicente Del Bosque
2. Riza Çalimbay
3. Jean Tigana
4. Ertugrul Saglam
5. Mustafa Denizli*

Simdiiii Del Bosque dedik, adami kovmaktan beter ettiler ama kendisi acisini feci bir sekilde aldi. Aslinda buna bir yandan çok sevindimde diyebilirim, çünkü gerçekten bizimkiler hak etti bunu.

Düsünün, adam Türkiye'ye yeni gelmis yeni yeni alisiyor, oyunculari tanimiyor, üstüne bir de PAF Takimindan beter bir kadrosu var elinde. Youla, Adem Dursun, Ailton vs. vs.

Del Bosque agzini açamadan takimdan kovuldu, yerine Ali Riza Çalimbay geldi. Su besli arasinda en iyilerinden biri Riza Çalimbay idi, lakin en büyük potansiyel Del Bosque'deydi ama kimse maalesef sabir edemedi. Sorarim size: biraz sabirli olsalardi Besiktas ne kaybedecekti? Bundan daha beter olurmuydu?

Riza Çalimbay ikinci yarida harika bir seri yakalamasina ragmen kovuldu, yerine Fransiz Jean Tigana getirildi. Açik konusuyorum: bu adam aslinda bizde çok is yapardi ama yine olmadi. Kimse oyun sistemini benimsemiyordu ve bu kisilerin arasinda bende vardim, ama biraz elimizi vicdanimiza koydugumuzda adam saydiklarimizin hepisinden daha basarili oldugunu görürüz. 2 sezonda 3 kupa (!) aldi, Besiktas'i o kadrosuna ragmen basariya tasimayi bildi. Bu büyük birseydir ve tabi bu yine benim düsüncemdir.

Gelelim Saglam'a..

Iste burada akan sular duruyor. Ertugrul Saglam Besiktas'in evladidir, Besiktas'ta oynamis, Besiktas durusunu benimsemis bir insandir: buna lafim yok.

Saglam Besiktas'i zaten zedelenmisken, biraz daha zedeledi hançeri daha derine vurdu. Daha teknik direktörlük diplomasi (!) yokken, Besiktas gibi bir camiada teknik direktör oldu, istedigi oyunculari aldi, kendi takimini kurdu, istedigi kisilerle çalisti ama ne oldu? Avrupa'da tarihi rezillik, ligde igrenç futbol ve sonuç sifir.

Saglam Besiktas'ta Tigana ile birlikte en çok kredisi olan hoca idi, ama buna ragmen Jean Tigana kadar basarili olamadi. Peki neden? Neden biliyormusunuz? Saglam'in tecrübesizliginden, kendisine güvenmediginden.

Ertugrul Saglam'in durusuna kimse laf etmiyor, herkes takdir ediyor, ama hersey bu durustan ibaret degildir. Bu takim basarilara aç bir takim, bu taraftar basariya aç her an saldirmakta. Siz gider Saglam gibi tecrübesiz bir hoca getirirseniz, hiç bir basariya kosamazsiniz. Oyuncular liderine ayak uydurmaya çalisir, ondan aldigi enerji ile sahaya çikar. Allah askina söyleyin bana: Saglam kime güven veriyordu? Kendine güvenmeyen bir teknik direktörün oyunculari ne yapsin?

Bakiniz, bu camiada çok büyük hatalar yapilmistir. Sadece transfer hatalarina baktigimizda bu camianin ruhu hali ortaya çikar. Ilk basta dedigime dönüyorum: bu takima Milli Takim'da oynamis (bkz: en az 20 kez oynamis) adamlar lagzim.

Tigana döneminde ne oldu biliyormusunuz?

Deportivo la Coruna takimi o zamanlar ekonomik bir kriz yasiyordu. Fabio Coloccini denen adam Besiktas'a önerildi ve imza asamasina gelindi (burada topikler bile açilmisti) ama ne oldu? Tigana tarafindan veto edildi.
Coloccini Besiktas'a yarim devre için teklif edildi + sezon sonunda 3 milyon Euro (!) gibi cuzi bir rakama anlasma saglandi. Fransiz kardesimiz Arjantinliyi veto edince, is yatti.

Simdi bakiyoruz Coloccini nerede oynuyor? Evet ya, Newcastle United'da ter döküyor.

Peki Saglam döneminde ne oldu biliyormusunuz?

Kolot dedigimiz sahisi begenmedigim halde iki konuda hak veriyorum, o da transfer ve Saglam konusu.

Legrottaglie gibi bir adam, ki suanda Juventus'un vazgeçilmez defans oyuncusu, Ertugrul Saglam tarafindan veto edilmistir. Vincenzo Grella gibi bir adam tarafindan veto edilmistir. Majstorovic gibi Isviçre defans ekolünü almis bir kisi veto edildi.

Sonra ne oldu? Zapotocny ve Sivok gibi Milli takim görmemis adamlar Besiktas'a inanilmaz paralara alinmistir. Iyi oynuyor diyoruz, ama bakmayin öyle dedigimize... aslinda içimiz gidiyor.

Peki bu neyin göstergesidir? Bu yönetimin basarisizliginin en büyük göstergesidir. Ne adam gibi teknik adamlar getirildi, ne adam gibi yöneticiler atandi ne de iyi birsey yapildi. Allah askina kurtarin artik bizi bu çileden, görüyoruz ki teknik adam kovmak birsey fayda etmiyor. Mustafa Denizli gitse yine ayni seyleri görecegiz, sezon basinda umutlanip, ikinci yarida aglayacagiz.

Bu bos yere uzayan, bos yere klavyemi yordugum yaziyi büyük taraftarimizin sesi ve mesaji ile bitiriyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=WUNz6utMzDY
__________________
''Cehalet insanı çirkinleştirir. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır. Lakin, lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye''
BJKMaster Ofline   Alıntı ile Cevapla