Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-07-2006, 01:05   #1
bjkemre06
 
bjkemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şeytanın bacağını kıramadık!

Şeytanın bacağını kıramadık!

Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası'nda tarihimizde ilk kez final oynayan Ümit Milli Takımımız, Sırbistan Karadağ'a 64-58 yenilerek ikinci oldu. 1986-87 doğumlu oyunculardan olusan ekibimiz, daha önce farklı yaş kategorilerinde oynadığı 3 finalin ikisinde yine Sırbistan Karadag'a yenilmişti. Ay-yıldızlı ekibimiz maça çok kötü başladı. Sırbistan Karadağ'ın Tepiç ve Pekoviç'le bulduğu basketlere Ersan ve Semih'le karsılık veren Türkiye, ilk 5 dakikayı 9-8 geride bitirdi.
Oğuz ve Semih'in ilk 8 dakikada 2'ser faul alması nedeniyle pota altı üstünlüğünü kaybeden Türkiye, basit top kayıpları da yapınca birinci periyodu 20-16 mağlup bitirdi. İkinci çeyrekte Sırbistan Karadağ Dagiceviç, Pekoviç'le basketler bulurken, arka arkaya yapılan basit hatalar, 14.dakikada farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 31-20. Hakan ve Semih'in gayretleriyle farkı 5 sayıya indiren Türkiye, devreyi 33-28 geride tamamladı.
İki takım da ikinci yarıya karsılıklı basketlerle basladı. Türkiye Cenk'le, Sırbistan Karadağ ise Dragiceviç'le sayılar bulurken, Ersan'ın 26. dakikada basketi skora denge getirdi: 40-40. Aynı dakika içinde Ersan'ın 3 sayılık basketiyle 43-40 öne geçen Ay-yıldızlı ekibimiz, bu üstünlüğünü koruyamadı ve üçüncü periyot 45-45 berabere sona erdi.
Son çeyreğe Ersan'ın 3 sayılık basketiyle başlayan Ümitlerimiz aynı tempoyu sürdüremedi. Dragiceviç ve Pekoviç'in sayılarıyla öne geçen Sırbistan Karadağ, 38. dakikayı 59-53 üstün geçti. Son iki dakikada Oguz'un basketleri yeterli olmayınca Türkiye maçı 64-58 kaybetti.
Sırbistan Karadağ kenar yönetimi ve oyuncularının süre bitmeden sahaya girip sevinç gösterisi yapmaları tribünlerden tepki çekti. Karşılaşma sonunda Ay-yıldızlı ekibimizde büyük üzüntü yaşandı. Cenk Akyol başta olmak üzere, milli basketbolcularımız gözyaşlarına boğulurken, Sırbistan Karadağlı oyuncular büyük sevinç yaşadı. Şampiyon olan Sırbistan Karadağ'ın kupasını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel verdi. Ümit Milli Takımımız'dan Ersan İlyasova, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.
Ümit Milli Takım Antrenörü Nihat İziç, düzenlediği basın toplantısında çok üzgün olduklarını söyledi. Üzerlerinde büyük baskı bulunduğunu belirten İziç, "Bu takım daha önce çeşitli yaş gruplarında 3 kez final oynayıp kaybetmişti. Oyuncularım (Acaba yine mi kaybedeceğiz) sorusuyla maça çıktı.
Bu taraftara şampiyonluk yaşatmak isterdik, ama olmadı. Gerçek kimliğimizi sahaya yansıtamadık. En iyi oyuncularımızdan Oğuz Savaş 12 atışından sadece 1'ini basketle sonuçlardırdı. Oğuz'la 5 yıldır çalışıyorum, hiç bu kadar yüzdesiz atmamıştı. Takımımda 6 tane 1987 doğumlu oyuncu var. Gelecek sezon yıl yapılacak Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası'nda bu kez mutlu sona ulaşacağız" dedi.

23.07.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
__________________
BEŞİKTAŞ olunmaz BEŞİKTAŞ doğulur!!!

███████████████████████
BEŞİKTAŞ 1903
███████████████████████
bjkemre06 Ofline