Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-12-2008, 18:36   #1
boğaz
 
boğaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 6 maç 18 puan (Turgay DEMİR)

6 maç 18 puan
Bülent Yavuz MHK'sı, Selçuk Kaya'yı öylesine sevmiş ki ligin en kritik 24 haftasında, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin tam 15 maçında bayrak sallatmış!


Bülent Yavuz başkanlığındaki MHK'nin, "büyük bir tesadüf" eseri, Beşiktaş'ın oynadığı çok kritik 10 maçta yardımcı hakem olarak Selçuk Kaya'yı görevlendirdiğini ve Beşiktaş'ın bu maçlarda toplam 20 puan ve şampiyonluğu kaybettiğini dün tüm Türkiye'ye duyurmuştum. Şimdi ikinci perdeyi açıyorum... 2003-2004 sezonuna yönelik araştırmam tam gaz sürüyor. Bu defa Selçuk Kaya'nın, Beşiktaş maçları dışında görev alıp almadığını inceledim. Örneğin o sezon 11 puan geriden gelip şampiyon olan Fenerbahçe'nin maçlarında görev yapmış mıydı?

FENER'E YARAMIŞ!
Baktım ve yine ilginç bir tablo gördüm. Selçuk Kaya, Fenerbahçe'nin, (ligin ikinci yarısında en kritik maçlar) tam altı maçında görev yapmış. Yani ligin ilk yarısında bir kez (Fenerbahçe-Beşiktaş) sarı- lacivertli takımın maçını yönetme şerefi elde eden Selçuk Kaya, ikinci yarı birden bire coşmuş... Tam ALTI maç almış. Bakın şu işe! Dahası var... Selçuk Kaya'nın ayağı Beşiktaş'a hiç yaramamış bunu dün anlatmıştık ama Fenerbahçe'ye çok iyi gelmiş bu arkadaşın ayağı! Kanarya tam anlamıyla kanatlanıp uçmuş ve Selçuk Kaya'nın bayrak salladığı 6 maçta tam 18 puan toplamış. Ankaragücü'nü 4-1 (D), Trabzon'u 3-1, Beşiktaş'ı 3-1 (D), Elazığspor'u 1-0 (D), Sebat'ı 4-2, Denizli'yi 4-0 (D) mağlup etmiş...

BEN ATAMADIM!
Ligin ilk yarısında yürüyecek hali olmayan takım, ikinci yarı coşmuş... Önüne geleni devirmiş... Her neyse ben bir yorum yapmıyorum, olur böyle şeyler diyerek geçiyorum tekrar Bülent Yavuz'a. Dönemin MHK Başkanı Bülent Yavuz'un bu konuda neler söyleyeceği çok önemliydi. Dün öğleden sonra Radyospor'da İlker Ateş'in Spor Kazanı programında Bülent hoca ile aynı anda yayındaydık. İki gündür anlatmaya çalıştığım manzarayı kendisine sordum, Bülent hoca da kendi penceresinden cevap verdi: "Hakem atama komisyonunun başında Sabri Çelik vardı, ben yardımcılarla fazla ilgilenmezdim, atama dosyası önüme gelince görürdüm. Üst düzey yardımcılar o dönemde genellikle çok maç aldılar ama Selçuk Kaya'nın tesadüfen fazla maç olması gözden kaçmış olabilir. Burada kötü niyet aramamak lazım. Hiç kimse Beşiktaş'a ya da başka bir takıma böyle kasıtlı bir şey yapamaz."

BAŞKA ÖRNEĞİ YOK
Bülent hoca konuşurken aynı yardımcıya on maç verilmesinin biraz fazla olduğunu kabul etti ve buna "tesadüf" dedi. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Ama şunu kendisine de söyledim; yardımcı- orta fark etmez, MHK başkanı her maçı yönetecek hakemi bilir. Bir şeyi daha vurguladım; 2003-04 sezonunda Selçuk Kaya'nın 10 Beşiktaş maçı alması gibi başka bir örnek yok. O yine bunu tesadüf olarak yorumladı. Ben yayıncı kuruluştan bu maçlarıın görüntülerini izleyip izleyemeyeceğimi araştırdım. Sağolsunlar, bu imkanı sağlayacaklarını söylediler. O maçları tek tek inceleyip orada neler olduğunu da ayrıca bütün Türkiye'ye duyuracağım.

Turgay DEMİR 17.12.2008 Fotomaç
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
boğaz Ofline   Alıntı ile Cevapla