Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-12-2008, 12:58   #1
Köyün Delisi
Guest
 
Köyün Delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post bu kupa takımı zengin eder

Click the image to open in full size.
Bu kupa takımı zengin eder
19 Aralık 2008 Cuma 12:46
Söz konusu rakam 110 milyon euro... Ekonomik kriz ile birlikte futbol kulüpleri de gözlerini para bastıran Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne çevirdi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde birinci olan takımın, 110,35 milyon avro gelir elde edeceği bildirildi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru MasterCard tarafından yaptırılan araştırmaya göre, Avrupa'nın en iyi futbol kulüpleri, içinde oldukları dönemin mali zorluklarını Avrupa Şampiyonlar Ligi sayesinde aşabilecek.

Araştırmaya göre, Şampiyonlar Ligi eleme turlarına ulaşan futbol kulüplerinin her biri, ortalama 38,45 milyon avroluk gelir elde edecek. Bu rakamın, en büyük taraftar kitlesine sahip Manchester United ve Barcelona gibi futbol kulüpleri için ek gelirlerle 46,14 milyon avroya kadar ulaşabileceği belirtildi.

MasterCard'ın araştırmasına göre Mayıs 2009'da Roma'daki final maçında kupayı kaldıran takımın toplamda 110,35 milyon avro alacağı ifade edildi. Bu kazancın içinde UEFA katılım ücretleri, UEFA ödül parası, UEFA ticari turnuva kazançlarından gelen pay, bilet satışları, sponsorluk gelirleri, markalı ürünler, yiyecek ve içecek satışlarından oluşan ticaret ve pazarlama gelirleri ve şampiyonlukla artan takım değeri yer alıyor.

Şampiyonlar Ligi grup maçlarına katılan her takıma 2,4 milyon avro, eleme turlarına çıkabilen her takıma da 3 milyon avro ödül verildiği ifade edildi. Takımların (A) grubu maçlarındaki galibiyetine 600 bin avro, beraberliklerine de 300 bin avronun ödendiği bildirilirken, ilk eleme turuna ulaşan takıma 2.2 milyon avronun verildiği açıklandı. Organizasyonda eleme turlarına ulaşabilen bir takımın UEFA ödül parasından ortalama 9,4 milyon avro gelir elde ettiği vurgulandı.
  Alıntı ile Cevapla