Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-12-2008, 16:06   #1
kosaserkan
 
kosaserkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu İşte Bir Yanlışlık Var!!..

Daha önce sizlerle Futbol Aktüel sitesinde yazılarını beğenerek okuduğum Uğur Doğan'ın bir köşe yazısını paylaşmıştım. Bu haftaki yazısı yine harika..Duygularımıza tercüman olmuş resmen..Okumanızı tavsiye ederim..

Bu İşte Bir Yanlışlık Var!!..

Oscar Cordoba, Emre Aşık, Tayfur Havutçu, Ahmet Yıldırım, Guiaro Ronaldo, Yasin Sülün, Ahmet Dursun, Daniel Gabriel Pancu, Sergen Yalçın, Sinan Kaloğlu, Ümit Aydın, Kaan Dobra, İbrahim Üzülmez, Federico Giunti, İlhan Mansız, Carlos Antonio Zago, Serdar Topraktepe, Tümer Metin, Okan Koç, Ahmed Hassan, Gökhan Zan, John Carew, Juanfran, Ali Güneş, Berkant Göktan, Çağdaş Atan, Fatih Sonkaya, İbrahim Akın, İbrahim Toraman, Murat Şahin, Mustafa Doğan, Okan Buruk, Veysel Cihan, Tayfun Korkut, Koray Avcı, Souleymane Youla, Ali Tandoğan, Erdem Köse, Korcan Çelikay, Güven Kocabal, Kürşat Duymuş, Adem Dursun, Volkan Ünlü, Ailton, Jose Kleberson, Bobo, Thomas Jun, Vedran Runje, Mert Nobre, Baki Mercimek, Fahri Tatan, Serdar Kurtuluş, Burak Yılmaz, Matias Emilio Delgado, Ricardinho, Gökhan Güleç, Mehmet Sedef, Can Erdem, Adem Büyük, Ramazan Kurşunlu, Rıza Şen, Kenan Özer, Necip Uysal, Emre Özkan, Batuhan Karadeniz, Serdar Özkan, Aydın Karabulut, Lamine Diatta, Rodrigo Tello, Hakan Arıkan, Rüştü Reçber, Mehmet Yozgatlı, Edouard Cisse, Federico Higuain, Gordon Schildenfeld, Filip Holosko, Tomas Sivok, Tomas Zapotocny, Uğur İnceman, Ekrem Dağ, Anthony Seric, Tuna Üzümcü, Atilla Özmen

83 futbolcu…

Vicente del Bosqe, Rıza Çalımbay, Mehmet Ekşi, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam, Mustafa Denizli…

Antrenörler ve menajerler hariç 6 teknik adam…

Murat Aksu, Kıvanç Oktay, Kenan Öner, Hüseyin Yücel, İlhan Durusoy, Bülent Deriş, Süleyman Eren, Sinan Vardar, Murat Ürünsak, Latif Ayaz, Yahya Kemal Gencer, Can Akın Çağlar, Fikret Ercan, Erhan Kamışlı, Reha Muhtar, Hakan Kalkavan, Adnan Demir, Koray Büyükhasar, Levent Erdoğan, Ertuğrul Kumcuoğlu, Ertunç Soğancıoğlu, Behçet Ümitlen, Numan Ceyhan, Halim Aydın, Gülnaz Arsel, Celalettin Kolot, Nedim Sarsmaz, Emir Tamer, Murat Çelik, Hakan Aksoy, Şeref Yalçın, Mario Berk.

32 yönetici…

Ve bir başkan!..

4,5 yıldır görevdeki Beşiktaş başkanı, başarıyı yakalamak adına 120’nin üstünde kişiye görev verdi. Ama başarıyı yakalayamadı. Bu süreçte değişmeyen tek şey kendisi idi.

Beşiktaş’ı çok seviyordu, çok hırslıydı, çok fedakarlık yaptı…

Ama olmadı…

Bu saatten sonra da olacak gibi değil.

İmdadına yine devre arası yetişti. Yoksa İnönü’deki ilk maçta yapılacak protestoyu hiç kimse engelleyemezdi. Nitekim, statta olmasa da tesislerde protestolar başladı. Sanıyorum bundan sonra farklı alanlara yayılacaktır.

Çünkü bu taraftar çok güvendi, çok destekledi, çok sabretti…

Bıçak kemiğe geçen sene dayanmıştı. Ama yürekler parçalanırken dudaklar sustu. Çünkü her şeyden önemliydi Beşiktaş. Ona zarar vermekten, olası bir başarıyı engellemekten çekindiler. Ama artık ulaşılacak bir başarı kalmadı. Bıçak kemiği geçti iliğe dayandı…

Başkan daha nereye kadar direnir bilinmez. Kolay bırakacak gibi görünmüyor. Zira, Galatasaray maçından hemen sonra hakeme yüklenmesi, taraftarın kızgınlığını bu yöne kaydırmak içindi sanki. Çünkü son 10 senede Beşiktaş’a karşı yapılan hakem haksızlıklarına baktığımızda, bu maçta yaşananların diğerlerinin yanında çok masum kaldığını görüyoruz…

Bir de küfür dedikodusu var ki. Başkanın Oğuz Sarvan’a gönderdiği. İnanmıyorum. İnanmak istemiyorum…

Küfürü hak eden varsa (ne kadar yanlış da olsa) taraftar eder zaten. Ama başkan etmez. Hele Beşiktaş Başkanı asla…

16 yıllık başkanlık hayatı boyunca, kendisine edilen küfürlere karşı bile duruşunu bozmayan; Beşiktaş’ı ezeli rakipleri de dahil, bütün futbolseverler tarafından kendi takımlarından sonra en sevilen takım haline getiren; “******** şampiyonluk”lardansa “şerefli ikincilik”leri tercih eden ve bütün Beşiktaşlıların da bu “şerefli ikincilik”leri “******** şampiyonluk”lardan değerli görmesini sağlayan “Süleyman Seba”nın takımı değil miydi Beşiktaş?

Şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Galatasaray’a karşı attığı gol sonrası sevincini abartan takım arkadaşını, rakip takım futbolcularını kendi seyircisi önünde küçük düşürdüğü gerekçesiyle tokatlayan “Baba Hakkı”nın takımı değil miydi Beşiktaş?

Beşiktaş büyük bir camiadır. Şampiyonluk şimdi olmaz, 5 sene sonra olur. Ama 100 yılda kazanılan ve tüm şampiyonluklardan daha değerli olan o saygınlık asla kaybedilmemeli.

Beşiktaşlıların hissettiği, diğerlerininse gıpta ettiği Beşiktaşlılık bunu gerektirir…

Beşiktaşlılık, yeri geldiğinde “çekip gitmeyi” de bilmeyi gerektirir…

UĞUR DOĞAN

KAYNAK: www.futbolaktuel.com
__________________
Click the image to open in full size.

Konu kosaserkan tarafından (23-12-2008 Saat 16:49 ) değiştirilmiştir..
kosaserkan Ofline   Alıntı ile Cevapla