Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-12-2008, 15:19   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sarvan: Küfürü Demirören'e aynen iade ediyorum

Futbol Disiplin Talimatı’nın 31. maddesi gereği, Beşiktaş Başkanı ile raporda ismi olan yöneticilerin 6 ay ile 1 yıl arasında hak mahrumiyeti ve 5-100 bin YTL para cezası alması bekleniyor.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a galiz küfürler etmesi olayı siyah-beyazlı yönetime pahalıya patlayacak. G.Saray-Beşiktaş derbisi sonrasında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Av. Reşat Bostan’a “Sana bir mesajım var.. Oğuz Sarvan’a ilet.. Onun an.... s....m..” diyen Demirören ile “Biz de yönetim olarak aynı küfrü ediyoruz, bunu da iletin” şeklinde başkanlarına destek veren Beşiktaş yöneticilerine
ağır ceza geliyor.

MAÇ sonrası Protokol Tribünü’nde yaşananları Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’e telefonla aktaran Bostan, Başkan Özgener’in talimatıyla önceki gece geç saatlerde olayları yazılı olarak Hukuk Kurulu’na iletti. Kurul, ‘İvedi’ ibaresiyle gelen dosyayı “TFF ve mensuplarına, diğer ilgili kişilere, hakaret edilip, sövülmüştür” gerekçesiyle dün PFDK’ya sevketti.

BUNA göre, Futbol Disiplin Talimatı’nın 31. maddesi gereği, Yıldırım Demirören ile yöneticilerin 6 ay ile 1 yıl arasında hak mahrumiyeti ve 5 ila 100 bin YTL para cezası almaları sözkonusu.

SAHAYA İNENE DE CEZA
ÖTE yandan, maç sonu sahaya atlayan yöneticiler Ertunç Soğancıoğlu,
Şeref Yalçın, Bülent Deriş ve Hakan Aksoy’a da hak mahrumiyeti cezası geliyor. Hakemlerin etrafını sarıp, “Bravo size! Çok şerefli bir yönetim gösterdiniz.. Kaptanımız Delgado’yu hikâyeden atıyorsun, utanmıyor musun? Söyle bakalım vicdanın rahat mı? Bu gece rahat uyuyabilecek misin? Penaltılar, kırmızı kart yanlış.. Bizim paramızla maç yönetiyorsun, aldığın paranın hakkını veremiyorsun” şeklinde tepkilerini dile getiren yöneticiler, hemen yanlarında bulunan temsilci Ata Özer tarafından rapor edildiler.

ÖZER’İN raporunda, “Adı geçen yöneticiler sahaya girme hakları olmamasına rağmen protokol tribünü akreditasyonu ile gelip hakemi eleştirdiler” diye ayrı bir not düşdüğü de öğrenildi. Hakem Cüneyt Çakır’ın da yöneticiler ile ilgili olarak raporuna “Küfür ya da hakarette bulunmadılar. Tepkilerini dile getirdiler” diye yazdığı belirtildi.

Sarvan: Aynen iade ediyorum

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören’in derbi maçta kendisine küfür ettiğini öğrenen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan kısa ve net konuştu: “Ben maçtan erken ayrıldığım için duymadım. Ancak daha sonra hoş olmayan şeyler yaşandığını anlattılar. Kötü söz sahibine aittir.”

ÇAKIR’IN NOTU: 8.2

DERBİNİN FIFA kokartlı hakemi Cüneyt Çakır’ın gözlemcisi Abdurrahman Arıcı’dan aldığı not dün TFF’ye ulaştı. Çakır’a (Hakem iyi ama daha fazlası yok) anlamına gelen 8.2 puan veren İçel AKP Milletvekili Arıcı, Çakır’a maç sonu, “Bence iyi yönettin. Ancak Delgado’nun 2. sarısında acele ettin. Delgado’ya arka arkaya iki faul yapıldı, bekleyip karar vermeliydin” dedi ama derbilerdeki en yüksek notu verdi.

TAYFUN BAYINDIR / VATAN
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla