Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-12-2008, 16:08   #1
ftaskan
 
ftaskan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dalla Bona sesleri

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını Galatasaray karşısında aldığı 4-2'lik mağlubiyetle kapatan Beşiktaş'ta gözler ara transfer dönemine çevrildi.

Galatasaray'la oynanılan ve 4-2 kaybedilen derbi maçın ardından Beşiktaş'ta gözler transfere çevrilirken, Siyah-beyazlıların İtalyan bir futbolcuyla ilgilendiği ortaya çıktı. İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) güçlü takımlarından Napoli'de forma giyen 27 yaşındaki İtalyan orta saha oyuncusu Samuele dalla Bona'nın Beşiktaş'ın gündeminde olduğu ifade edildi. tribalfootball.com adlı uluslararası izlenilirliği olan ünlü spor portalında yer alan haberde, bir dönem Chelsea ve Milan gibi takımlarda da forma giyen Samuele dalla Bona'nın da Napoli Teknik Direktörü Edy Reja'yla anlaşamadığı için Ocak ayında takımdan ayrılmakta kararlı olduğu ve Beşiktaş'a gideceği iddia edildi. Haberde, Dalla Bona'nın önümüzdeki ay Beşiktaş'a transfer olmaya hazırlandığı da ziyaretçilere aktarıldı.


6 Şubat 1981 İtalya doğumlu Dalla Bona, İtalyan ekibi Atalanta ve İngiliz ekibi Chelsea'nin genç takımlarından form giydi. İtalya 18 Yaş Altı Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan Dalla Bona, 1998 yılında Chelsea'yle sözleşme imzaladı. Henüz 17 yaşında Chelsea'nin genç ve rezerv takımında forma giymeye başlayan Dalla Bona, 1998/1999 sezonun 16 gole imza atarak paf takımın gol kralı oldu. Aynı yılın Chelsea'de yılın genç futbolcusu seçildi.

Bir yıl sonra Feyenoord'la oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçında Chelsea forması giydi. 3 sezon boyunca Chelsea'de toplam 55 maç oynayan Dalla Bona 6 gole imza attıktan sonra 2002 yılında İtalyan ekibi AC Milan'a transfer oldu. Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf ve Andre Pirlo gibi yıldızların arkasında kalan Dalla Bona, buna karşın ilk sezonun takımıyla birlikte Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve İtalya Kupası sevinçlerine ortak oldu. 2003/04'te Bologna, 2004/05'te Lecce ve 2005/06'da Sampdoria'da kiralık olarak forma giyen Dalla Bona, 2006 sezonu itibariyle Napoli'de top koşturmaya başladı. Dalla Bona, Napoli'deki ilk sezonun etkili bir performans ortaya koydu ve takımının Serie A'ya yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. Ancak 27 yaşındaki futbolcunun bu sezon teknik direktörüyle yaşadığı sorunlar nedeniyle takımdan ayrılacağı İtalyan basını tarafından sık sık dile getiriliyordu.
__________________
Click the image to open in full size.
ftaskan Ofline