Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-07-2006, 18:31   #2
nobodY
 
nobodY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BöLüM -2-



Turk.internet.com : Bize Kendiniz tanıtır mısınız? Mesleğiniz nedir ve kaç yaşındasınız?

Iskorpitx : Benim asıl mesleğim serbest muhasebe. Özel bürom var. Hacking ise zaman buldukça yaptığım bir hobi. 46 yaşındayım.

Turk.internet.com : Nasıl başladınız? Bu konuda bir eğitim aldınız mı?

Iskorpitx : 1989 yılından beri PC’lerle içiçeyim XT, 286, 386DX, 486DX, 266 Pentium Celeron, P2, P3, P4 buraya kadar geldim. Basic programlamayla başladım. Nowell ağ altında çalıştım.

Eğitim olarak İktisat Fakültesi mezunuyum. Okuduğum okulda bilgisayar ve basic programlama dersi vardı. Ama sadece kitaptan öğrendik. O zamanlar PC yok denecek kadar azdı. O zamanlar Fortran IV vardı.

386 PC 1 Ram’la DOS’ta (Disk Operating System) çok rahattı. Biliyorsunuz DOS kaynakları çok az kullanır. Şu anda kullandığım program Maalesef profesyonel olmasına rağmen DOS ayarında değil. Win altındaki programların performansı 10 yıl geride.

Bana göre Microsoft’un albenisi, egemenliği yavaş yavaş kaybolacak. Linux’a güvensiz diyorlar ama sunuculara girildiğinde tam tersi olduğunu görüyoruz. En azından web host yönünden.

Turk.internet.com : Bu önemli. Şunu soralım o zaman. Hack ettiğiniz sitelerde, hangi işletim sistemleri daha kolay hack ediliyor?

Iskorpitx : Benim ağırlığım IIS 4,5,6 üzerinde oldu. Unix ve türevleri de azımsanmayacak rakamda ama linux’a göre iki misli.

Ancak son zamanlarda linux depremi de yaşıyor. Bunu da belirtmek durumundayım. Include açıkları linux hostları tehdit ediyor. Hazır portallardaki include açıkları korkunç boyutlara ulaştı ve direk hostun içindesiniz. Ama linux’un açıklara karşı hızla güncellenmesi de mükemmel.

PHP nukelerin her versiyonunda olan include açıkları yok denecek kadar azaldı ve çok kısa bir zaman içinde oldu bu. Ama açıklar devam da ediyor.

Turk.internet.com : Siz hep yabancı siteleri hack ediyorsunuz değil mi? Neden?

Iskorpitx : Ben ilk zamanlar Zone-h de Türk’lerin de bir varlığı olması gerektiğini düşünüyordum ama orası çok çabuk aşıldı.

Turk.internet.com : Aşıldı ne demek?

Iskorpitx : Yani kısa zamanda birinciliği aldım. Benden 2 yıl önce başlayan bir hacker birinci durumdaydı.

Turk.internet.com : Zone-h nedir? Önemi nedir? Hackerlar arası bir sıralama mı?

Iskorpitx : Burası tüm dünyadaki defacer’lere (web sitesinin yüzünü değiştiren) açık bir katılım. Defacer’ler buraya defacelerini girer ve her defacer için log tutulur. Bir nevi hakemlik müessesesi. Deface edildiyse hanenize kaydedilir. Herkes bu tür bir işlem yaptıysa, kendisine seçtiği nick name ile giriş yapabilir.
nobodY Ofline   Alıntı ile Cevapla