Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-12-2008, 19:17   #3
İbodaca
 
İbodaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Siroz akciğer ile değil karaciğer ile ilgili bir rahatsızlıktır..Karaciğer kanseri ile de sirozun farklı rahatsızlıklar olduğunu düşünüyorum..En azndan bir karaciğer hastası olarak öyle biliyorum..

Bugüne kadar duyduklarımız, söylenenler Ata'nın alkol dolayısıyla siroz olduğu ve o yüzden öldüğüdür..

Halkımızda çok yanlış bir kanı var..Bilinçsizce bir fikir bu..Siroz hastalığının sadece alkole bağlı olduğunu sanıyorlar..Alkolün etkisi büyk ama hayatında hiç alkol kullanmayan biri de siroz olabilir..Bu kimyasal maddelerden kaynaklanmaktadır..

Mustafa Kemal'e sirozdan öldü demek bence kötü birşey değil..Alkolden öldü demek çirkindir fakat sirozdan öldü demek öyle değil bence..Zira Atatürk'ün son yıllarında dişlerinde sorun olduğu ve ozamanlar çok da hijyenik olmayan yerlerde diş tedavisini yaptırdığı gerçeği de var..Özellikle Hepatit virüsü bağışıklık kazanmamış organizmalara çok rahat geçer bu yolla..Bir dişçi koltuğu, dezenfekte olmayan malzemeler de buna iyice ortam hazırlar..Bu yolla da hastalık kapmış olabilir Ata..

Alkole bağlı gelişen bir hastalık da olabilir tabiki..Ancak yukarda doktorun söyledikleri de ortada olan bir gerçek..Bilinçsizce, kulaktan dolma saçma sapan bilgilerle Atatürk'ün hastalığı hakkndaki yapılan yorumlara pek kulak vermiyorum zaten..İçmişse de içmiştir.. Bu ülke için yaptıkları önemlidir benm için..

Konu İbodaca tarafından (31-12-2008 Saat 19:21 ) değiştirilmiştir..
İbodaca Ofline   Alıntı ile Cevapla