Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2009, 11:50   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Muhalefet de yok!

Beşiktaş’ta bir sorun da muhalefet yokluğu! İktidarın yetersizliklerini, yeri ve zamanı uygun olduğunda, olgun bir dille eleştiren, kimliği belli bir muhalefetten söz ediyorum.

Kimliği belli olan’ demekten amacım; düşüncesi, görüşleri, savları, yapabilecekleri-yapamayacakları açıkça bilinebilen, iktidara alternatif olup olmayacağı anlaşılabilen bir muhalefet!

Beşiktaş’taki muhalefet yaklaşımları bireyseldir. Özellikle zor zamanlarda ortaya çıkarlar. Aslında onlar kendiliğinden tepki vermezler, medya sorduğunda bir şey söylerler. Ve de kulübün durumundan çok, kendilerini öne çıkaran söylemleri olur.

Kimi fırsatı kullanır, yumuşak bir yaklaşımla ilk seçimde bir koltuk kapmanın yatırımını yapar!

Ve bu tür demeç verenler, hemen ‘Beşiktaş’ın önde gelenlerinden’ sayılır!

Ne kadar çok demeç, o kadar çok, önde gelmek!

Resmen olmasa da bir düşünce etrafında buluşmuş ve aynı hedefe gitmenin yapıştırıcılığı ile örgütlenmiş bilinen gruplar yoktur. Biri bir şeye kızar, birkaç kişiye telefon eder, onları buluşturur ve ‘ne olacak bu kulübün hali?’ konulu yemek yenir... Orada konuşulanlar medyaya sızdırılır. Taraftar da sanır ki adı geçenler kolları sıvadı kulübe sahip çıkıyor. Ve gene sanılır ki medyada adı geçen herkes kulübe bir kurtarıcı olacaktır!

Arkası gelmez.

Kimileri paralı adam peşindedir. Bir isim bulurlar. Yalnızca banka hesabına bakılır. Aklına, becerisine, yönetim gücüne, işi bilip bilmediğine, toplumun kabul edip etmeyeceğine, karakterinin uygun olup olmadığına, kulübe hizmet peşinde mi, toplumda bir yer edinmek için mi kulübü kullanacak, bakılmaz... Altına bir kadro düşünülür. Onların da birbirleri ile uzlaşıp uzlaşamayacağına ve görevlerine uygun olup olmadıklarına bakılmaz.

İktidara veryansın ederken yerine önerilen yoktur bazen! Sıkıştırır sorarsanız, daha önce adını ortaya atmış, iyice tanımadıkları birilerini söyleyiverirler.

Kimisi kendi aday olur. Sonra usta bir manevra ile kendinden güçlü bir başkan adayının listesine kayar! Kimi önceki seçimde yanında olduğu başkan adayını bırakır, onun karşıtının listesine dalar!

Sportif başarı kıt, saygınlık azalmış, borçlar artmışken bir de bu görünmeyen sorunu vardır Beşiktaş’ın. Muhalefet yokluğu...

Güven Taner
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla