Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2009, 23:27   #2
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HAMAS: "SON NEFESİMİZE KADAR SAVAŞACAĞIZ"
Hamas, Gazze'de birkaç İsrail askerini öldürdüğünü iddia etti.


Şam'da yaşayan Muhammed Nazzal adlı Hamas yetkilisi, El Arabiye televizyonuna yaptığı açıklamada, Hamas mensuplarının, Gazze'nin doğusunda birkaç İsrail askerini öldürdüklerini söyledi. Ancak rakam vermedi.

Hamas, Gazze Şeridi'nin, İsrail ordusuna mezar olacağını ifade etti.

İsrail ordusunun bu akşam saatlerinde kara harekatı başlatmasıyla ilgili olarak Hamas yöneticileri, son nefeslerie kadar savaşacaklarını ve Gazze Şeridi'nin İsrail ordusu için mezar olacağı taahhütünde bulundu.

EHUD BARAK: "HAREKAT KISA VE KOLAY OLMAYACAK"

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, "Dökme Kurşun" operasyonunun kara aşaması için uzun süre beklediklerini belirterek, "Harekat kolay ve kısa olmayacak" dedi.

Barak düzenlediği basın toplantısında, "Bu harekata başlamak için uzun süre bekledik. Amacımız, dünyadaki bütün herkes gibi, İsrail vatandaşlarına barış ve huzuru sağlamak" dedi. Başlayan kara harekatını "zor operasyon" olarak niteleyen Barak, "İsrail askerlerinden de kayıplar verilebileceğini biliyoruz" dedi.

Böyle bir operasyon izin karar vermenin zor olduğunu dile getiren Barak, "Bir asker olarak bu tür operasyonların zorlukları ve risklerini biliyorum. Harekat kolay ve kısa olmayacak" dedi.

Barak, "Savaş arayışında değiliz ama vatandaşlarımızı devam eden Hamas saldırılarına maruz bırakamayız" diye konuştu.

Savunma Bakanı Barak, Gazze harekatı başladığından beri İsrail'in Gazze'de 600'den fazla hedefe saldırı düzenlediğini, militanların da 400'den fazla roket attığını bildirdi. Barak, Gazze Şeridi'nden yönelen son roket saldırılarında 4 İsraillinin öldüğünü, 21 kişinin de yaralandığını söyledi.

Barak, İsrail'in kuzeyinde, Lübnan sınırında bir gerginlik olmasından yana olmadıklarını da ifade etti.

Öte yandan, Kanal 2 televizyonu yorumcularından Ehud Yaari, Hamas'ın, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Ebu Mazen (Mahmud Abbas) ile görüşme çağrısı yaptığını da duyurdu.

İsrail askerlerinin 3 ayrı yerden girdiği Gazze Şeridi'nde çıkan çatışmalarda, ilk saatlerde 15 Filistinli militanın hayatını kaybettiği bildirildi.

EL AKSA: " İsrail'e karşı tüm gücümüzü kullanacağız"
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla