Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2009, 22:47   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gazze'ye Asker Gönderebiliriz

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ortadoğu'da bir barış gücü oluşturulması durumunda Türkiye'nin de asker gönderebileceğini belirterek, “Türkiye, barıştan yana samimiyetini ispat etmiş bir ülkedir. Böyle bir katkı olacaksa Türkiye buna hayır demez” dedi.
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Gazze'de yaşanan durumla ilgili Türkiye olarak konuya insani, dünya ve bölgedeki istikrar açısından konuya müdahil olunduğunu söyleyen Çiçek, “Böyle bir insanlık dramının bir an evvel sona erdirilmesi noktasında büyük bir sorumluluk duyuyoruz. Sorumluluğumuzun gereği olarak da sayın Başbakanımız, sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere her kademede bir an evvel bu acıklı durumun ortadan kaldırılması noktasında çabalar sürdürülmektedir” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın konuyla ilgili yaptıkları temasları anlatan Çiçek, Türkiye'nin bölgeye bir adet ambulans, 10 tır gıda yardımı ve 13 ton ilaç gönderdiğini belirtti. Çiçek ayrıca Gazze'de yaralanan Filistinlilerin tedavilerinin Türkiye'de yapılması için ambulans uçaklarının da hazır tutulduğunu söyledi.
Hükümet olarak, konunun TBMM'de de ele alınmasını arzu ettiklerini belirten Hükümet Sözcüsü Çiçek, “Bu nedenle de yarın İç Tüzüğün verdiği bir imkanı kullanarak, Hükümet olarak konuyu TBMM'nin gündemine getireceğiz. Sayın milletvekillerimizden ve gruplarımıza bu konuda bilgi verilecek. Ve böylece siyasi partilerimizin de konuya fikri katkıları Meclis'te gündeme gelmiş olacak” dedi.
“TÜRKİYE'NİN GELENEKSEL DIŞ POLİTİKASI, YURTTA SULH CİHANDA SULHTUR”-

Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu turu kapsamında muhataplarını Türkiye'nin de içinde bulunduğu bir barış gücünün bölgeye yerleştirilmesi ve ardından da Filistin'de Hamas ile El Fetih'in gibi bir planı iletip iletmediğine dair bir soru üzerine de, bölgenin sorunlarının acil olduğunu ve ilk etapta ana kanın durması gerektiği yanıtın verdi. Sonrasında oturulup konuşulması gerektiğini kaydeden Çiçek, “Acil olandan yola çıkılarak konuları konuşmak bence daha doğru olur” dedi.
“Eğer bölgede bir barış gücü oluşturulursa Mehmetçiğin bölgeye gitmesinde hükümetinizin bakış açısı nedir?” sorusunu da Çiçek şöyle yanıtladı:
“Eğer barışa katkı sağlayacaksa Türkiye, dünyanın birçok itilaflı bölgesine asker göndermiştir. Böyle bir katkı vermiştir. Türkiye şu an dünyanın bir çok bölgesine başta Afganistan, Lübnan, Somali, Balkanlar olmak üzere her zaman üzerine düşeni yapmıştır. Çünkü Türkiye'nin geleneksel dış politikası yurtta sulh cihanda sulhtur. Türkiye, barıştan yana samimiyetini ispat etmiş bil ülkedir. Eğer böyle bir katkı olacaksa, Türkiye buna hayır demez. Ama, akan kanın durması Türkiye'nin tek başına çabasıyla neticelenecek bir durum değil.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla