Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-01-2009, 15:18   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gazze’de ateşkes adına ilk adım...

Gazze’de ateşkes için ilk adım
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Mısır ve Fransa önerisiyle gerçekleşen ateşkes planının hem Filistin Yönetimi hem de İsrail tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Click the image to open in full size.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy tarafından yapılan açıklamada, Fransa ve Mısır’ın önerdiği ateşkes planının iki taraftan da kabul gördüğü belirtildi. Bugün içinde Hamas Gazze barış planını değerlendireceğini bildirmiş, İsrail de, ateşkes sağlanması önerisini olumlu bulduğunu açıklamıştı. Adının açıklanmasını istemeyen bir Hamas yetkilisi, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki kara saldırısını görüşmek üzere Mısır’a giden politbüro üyeleri İmad El Alami ile Muhammed Nasr’ın Mısır İstihbarat Şefi Ömer Süleyman ile görüştüğünü belirtti. Yetkili, “Hamas’ın öneriyi değerlendireceğini” söylemişti.


Öte yandan Hamas’ın siyasi bürosundan Musa Ebu Marzuk, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların 3 saatliğine durduğu sırada İsrail’e füze atılmayacağını belirtmişti.

Marzuk, Hamas’ın basın bürosu sorumlusu Usame Ebu Halid aracılığıyla yaptığı açıklamada, “İsrail’in bombardımanına ara verdiği 3 saat boyunca roket atılmasını beklemediğini” söyledi.

İsrail bugün aldığı bir kararla Gazze Şeridi’ne insani yardımların geçişine izin vermek için 3 saatliğine bombardımana ara vermişti.

Açıklamada, bombardımana ara verilmesine İsrail’in karar verdiği vurgulanarak, Filistin direniş hareketlerinin İsrail’in saldırılarına karşılık vermeye devam edeceği kaydedildi.

İSRAİL’DE ATEŞKES KABULÜNE DAİR BİR İFADE YOK
İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in ofisinden daha önce yapılan bir açıklamada da, Mısır’ın “Gazze’den terör saldırıları düzenlenmesini ve Gazze Şeridi’ne silah kaçırılmasını durdurmayı amaçlayan bir çözüm” bulmaya çalıştığı belirtilmişti.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla