Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-01-2009, 19:01   #1
OzzY
Eye For An Eye
 
OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 chavez israil büyükelçisini kovdu...

Click the image to open in full size. Chavez masumları ancak korkakların bombalayacağını belirtti.
Venezuela lideri Chavez, Gazze katliamına tepki olarak, İsrail Büyükelçisi'ni ülkeden kovdu.
Venezuela hükümeti, Gazze’deki katliam sebebiyle ve Filistin halkıyla dayanışmasını ortaya koymak amacıyla Karakas’taki İsrail Büyükelçisi’ni ülkeden kovdu.


Yapılan açıklamada, “Venezuela, barış taraftarlığını ve uluslararası hukuka saygısını bir kez daha kanıtlayarak, İsrail Büyükelçisi Şlomo Kohen'i ve İsrail Büyükelçiliği personelinin bir kısmını kovmaya karar verdi" denildi.


Venezuela’nın “her zaman her türlü ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı olduğu gibi antisemitizme de karşı olduğu”nun belirtildiği açıklamada, “kardeş Yahudi halkına 20. yüzyılın en kötü sayfalarını anımsatan, İsrail devletinin bu suç teşkil eden politikalarına karşı çıkma" çağrısı yapıldı.


Daha önce Gazze'deki katliamı kınayan Chavez, salı günü yaptığı televizyon konuşmasında Venezuela'daki Yahudileri de İsrail'e karşı tavır almaya davet ederek, "Şimdi ümit ediyorum ki Venezuela'nın Yahudi toplumu barbarlığa karşı sesini yükseltecek. Yükseltin sesinizi. Gerçekten bütün zulümlere karşı olduğunuzu gösterin" dedi.


"Bu barbarlık daha ne kadar devam edecek?" sorusunu yönelten Chavez, "Eğer dünyanın biraz vicdanı varsa, İsrail Başbakanı ve Bush, uluslararası mahkemenin karşısına çıkarılmalıdır" diye seslendi.


Dünyayı Tel Aviv'in yeni "soykırımına" karşı ayağa kalkmaya davet eden Venezuelalı lider, "Savunmasız insanları bombalamak, ne büyük askerlikmiş! İsrail ordusu ne cesur askerlerden oluşuyormuş!" dedi.





__________________
Click the image to open in full size.



Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
M. Kemal ATATÜRK

OzzY Ofline   Alıntı ile Cevapla