Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-01-2009, 19:22   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mehmetçik Gazze'ye

Gazze'de ateşkesin ardından güvenliğin sağlanması görevinin Türk Ordusuna verilmesi gündemde...

İsrail'in Gazze'ye saldırısının 12. günüde Bölgeden ateşkes ve anlaşma sesleri duyulmaya başlandı. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İsrail'in ateşkesi kabul ettiğini bildirmesi uluslararası camiayı hareketlendirdi.
İsrail'in ateşkes önerisini kabul etme şartı olarak bölgenin silahsızlandırılmasıydı. Bölgede konuşlandırılacak çokuluslu gücün bu görevi yerine getirmesi bekleniyor.

Ortadoğlu diplomatik kaynaklardan alınan biliglere göre çokuluslu gücün kurulması ve ateşkesin ardında Gazze'de güvenliğin sağlanması görevini Türkiye üstlenecek.
Gazze 'de kurulucak uluslararası gücün nasıl bir rol oynayacağı ise henüz bilinmiyor. Türkiye bu konuda henüz bir açıklama yapmadı
Türkiye'nin Gazze'de oluşturabilecek bir uluslararası güç konusunda bir girişimi olmadığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye'nin böyle bir teklifinin olmadığını vurgulayarak, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Gazze'de uluslararası bir gözlem gücünde yer almaya hazır olduğunu söylediğini hatırlattı. Bir uluslararası ajans, "Ortadoğulu bir diplomata" dayandırarak Ankara'dan geçtiği haberde, Gazze için Türkiye'den uluslararası bir güç
oluşturmasının istendiğini ileri sürmüştü.

Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla