Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2009, 11:13   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
özdilek 400 kişilik iş imkanın sağlayacak

Merkezi Bursa'da bulunan Özdilek AŞ, bu yıl inşaatına başlanıp 2010 yılında tamamlanması planlanan alışveriş merkeziyle, 40 milyon dolarlık yatırım yaparak 400 kişiye istihdam sağlayacak.
Özdilek AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Tepebaşı Belediye Meclis Salonu'nda Başkan Tacettin Sarıoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, yapılan her yatırımın toplum ve devlet için olduğunu belirtti.
Bursa'da 1967 yılında 20 metrekare dükkanda başladığı iş hayatında bugün 5 bin kişiyi istihdam eder hale geldiğini anlatan Özdilek, şöyle konuştu:
"Ülke genelinde 120 bin metrekarelik kapalı alana sahip alışveriş merkezlerimize her yıl 25 milyon insan gelmektedir. Yıllık 1 milyar TL'lik ticaret hacmimiz var. Antalya'da da 55 milyon dolarlık bir yatırımla alışveriş merkezi yapıyoruz. Mayıs ayında hizmete girecek Antalya'daki alışveriş merkezinde 1000 kişiyi istihdam edeceğiz."
Özdilek, Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Yunusemre Yerleşkesi karşısındaki arazilerine yapacakları alışveriş merkezi ve 72 rezidans konutun yer alacağı yatırımın, toplam 67 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini ifade ederek, "Alışveriş merkezinde tekstil, gıda, çocuk oyun alanları ayrı ayrı olacak. Bowling ile 6 sinema salonu yer alacak. Alternatif hizmet vermek için geleceğiz" dedi.
"BU KRİZ DE BİTECEK"
Türk sermayesiyle kurulmuş bir şirket olduklarını, ancak yabancı sermayenin ülkede olmasını gönülden desteklediğini anlatan Özdilek, "Yabancı sermaye olmadan ülkenin gelişmesi mümkün değildir. Onlarla rekabet etmek tüketiciye ve devlete yarar" diye konuştu.
Özdilek, ekonomik krizin ABD'de başlayıp dünyanın çok sayıdaki gelişmiş ülkesini etkisi altına aldığına da değinerek, şunları söyledi:
"Türkiye de krizden etkileniyor. Bursa'daki otomotiv sanayi krizin etkilerini yakından hissediyor örneğin. Bir süre sonra bu krizden de çıkılacak. Çünkü insanların ihtiyaçları bitmez. Türkiye krizlerle yeni tanışmıyor. 7 yıl önce gecelik faizlerin yüzde 7 binlere çıktığını gördük. Burada firmaların dikkat etmesi gereken konu, bütçelerini iyi takip edip, borç ile öz sermaye dengelerini iyi kontrol etmeleridir."
Uzmanların, krizin bu yılın 7'inci veya 9'uncu ayında biteceğini ön gördüklerini belirten Özdilek, "Krizde dersimizi iyi çalışacağız. Dürüsüt olacağız. Hırsımız mantığın önüne geçmeyecek. Para kazanmak önemlidir, ancak planlama ve mevcudu iyi götürmek daha da önemlidir" diye konuştu.
Özdilek, bir gazetecinin "Eskişehir'e son yıllarda art arda büyük alışveriş merkezlerinin kurulduğunu, yeni yapacakları yatırımın ilgi görüp görmeyeceği" yönündeki soruya, "Herkes kısmetini yer. Müşteri istediğini tercih eder" diye yanıt verd
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla