Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2009, 11:14   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
sözleşmeli personele yeni haklar

Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan çalışmayla sözleşmeli personelin ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili bir dizi düzenleme yapılması planlanıyor.


Devlet Personel Başkanlığı, bir süredir üzerinde çalıştığı ''Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'' başlıklı çalışmayı Başbakanlığa gönderdi.


Çalışmanın gerekçesinde, problemlerin telafisine yönelik yeni düzenlemeler yapılmasıyla bürokratik işlemlerin azaltılmasının ve kurumlar arası birlik sağlanmasının mümkün olacağı ifade edildi.


Çalışmayla, sözleşmeli kadın personele, doğum öncesi 8, doğumdan sonra 8 olmak üzere toplam 16 hafta ''ücretli doğum izni'' verilmesi öngörülüyor.


Çalışmayla, kalkınmada öncelikli yörelerde personel istihdamını daha cazip hale getirmek ve aynı zamanda kamu personelinin bölgeler arasında dağılımında denge sağlanmasını temin etmek amacıyla düzenleme yapılması planlanıyor.


Çalışmanın ekindeki cetvelde iller, kalkınmada öncelikli yörelere 4 ve 5. grupta yer verilmek üzere 5 gruba ayrıldı. Konuyla ilgili esaslarda yapılan değişikliklerde, sözleşmeli personelin brüt tavan ücretinin 5. grupta görev alanlar için yüzde 25, 4. grupta görev alanlar için yüzde 20, 3. grupta görev alanlar için yüzde 10 artırılarak tespit edilmesi öneriliyor.


Bu düzenleme konusunda Maliye Bakanlığının olumlu görüş bildirmediğine yer verilen çalışmada, ''Ancak Sayın Başbakan'ın oluru ile yürürlüğe konulan 'İç Göç Özel Uygulama Planı'nın 10 No'lu tedbiri ve milli güvenlik stratejisinin gereği olarak, bahse konu gruplarda yer alan illerde çalışma şartlarının cazip hale getirilmesi büyük önem arz etmektedir'' denildi.


Çalışmayla ayrıca, askerlik nedeniyle sözleşmesi feshedilen personelin askerlik sonrasında tekrar göreve dönebilmesi, şartları uygun olan personelin karşılıklı yer değiştirmesine (becayiş) imkan tanınması ve doğum yapan sözleşmeli personelden ücretli iznini müteakip sözleşmesini feshedenlerin 1 yıl içinde müracaat etmeleri halinde işe başlayabilmeleri öngörülüyor.


Planlanan düzenlemeyle sözleşmeli personelin aynı kurumda hizmet birimleri arasında nakledilmesine imkan tanınıyor.


Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, yaptığı açıklamada, uzun bir süredir sözleşmeli personelin yaşadığı sorunları gündeme getirdiklerini belirterek, Başbakanlığa sunulan çalışmanın genel olarak taleplerini
karşıladığını söyledi.


Kaçar, sendika olarak temel amaçlarının sözleşmeli personel uygulamasının tümüyle ortadan kaldırılarak tüm sözleşmelilerin kadroya alınması olduğunu vurguladı.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de sözleşmeli personelin sorunlarının çözülmesi için yetkili sendika olarak yoğun mücadele verdiklerini belirterek, toplu görüşmeler sonunda imzalanan mutabakat metnindeki konuların taslağa dönüştürülmesinin büyük bir adım olduğunu kaydetti.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla