Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-01-2009, 11:07   #1
Skyblues
 
Skyblues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 İsrail ateşkes dinlemiyor

BM'nin ateşkes çağrılarını cevapsız bırakan İsrail, hava bombardımanına devam ediyor

Click the image to open in full size.Filistinli hastane kaynakları, İsrail'in 27 Aralık 2008'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 800 kişinin öldüğünü belirtti.

Gazze'deki acil servis yetkilileri, İsrail saldırılarında ölü sayısın en az 800 olarak açıkladı.

Yetkililer, aynı dönemde yaralı sayısını 3 bin 300 olarak bildirdi.

İsrail ordusu da bu dönemde 3 sivil ile 10 askerin öldüğünü, 154 kişinin de yaralandığını açıkladı.

-RICE: ''İSRAİL'İN, GAZZE'DEKİ SİVİLLERİ SEÇMESİ ZOR''

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, kalabalık bir nüfusun yaşadığı Gazze Şeridi'nde İsrail'in operasyonları sırasında sivillere zarar vermemek için seçmesinin zor olduğunu söyledi.

Rice, düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sırasında insani yükümlülükleri hakkında soru sorması üzerine, ''Gazze'deki gibi yüksek yoğunluğu bulunan bir bölgede bu çok zor'' dedi. Rice, ''Aynı zamanda bu bölge, Hamas'ın militanlarını saklamak için insanları canlı kalkan olarak kullandığı, askeri olmayan binaları kullandığı bir bölge. Dolayısıyla zor'' ifadesini de kullandı.

-İSRAİL, GAZZE KENTİNDE RADYO VE TV BÜROLARININ
BULUNDUĞU BİNAYI VURDU

İsrail ordusunun hava saldırısında, bu kez Gazze kentinin merkezinde, basın kuruluşlarının topluca bulunduğu bina hedef alındı, füze saldırısında bir Filistinli HAFİF gazeteci yaralandı.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, akşam saatlerinde Gazze kent merkezinde, iki ana caddenin kesiştiği köşede bulunan ve hemen her katında, radyo ve televizyon kuruluşlarının bürolarının bulunduğu El Cevara adlı apartman, pilotsuz uçaklardan atılan bir füzeyle çatısından vuruldu.

Füze saldırısı sırasında binanın çatısında canlı yayın için bulunan ve Suudi kanalı için çalışan Filistinli gazeteci Muayin Şellula hafif yaralandı.

11 katlı binada bulunan basın mensuplarından biri, canlı yayınlar dolayısıyla saldırı sırasında binanın üst katında 15-20 kadar basın mensubunun bulunduğunu söyledi.

Gazze'de bugün Filistin Televizyonu için çalışan bir gazeteci, Gazze'nin Tel El-Hava mahallesindeki evinin tank ateşine tutulması sonucu hayatını kaybetmişti.

Acil servis yetkilileri, iki top ateşinin isabet ettiği evde, İhab El-Vahidi adlı kameramanın yanı sıra Faslı eşi Rukiye El-Naca ile annesinin de öldüğünü, evdeki diğer bazı kişilerin de yaralandığını bildirmişlerdi
Skyblues Ofline   Alıntı ile Cevapla