Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-01-2009, 11:38   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yazarların Yusuf Transferi Yorumları

Antik parça!
Bu transfer temelde Beşiktaş’ın çaresizliğini gösterir. Dara düşen Denizli’nin de, tenezzül kalitesini... Beşiktaş’ın kendisini zirvenin güçlü bir adayı olarak tanıttığı ortamda, umut kapısı Yusuf olmuşsa, bu vahim bir sınıf düşmedir. Prestij kaybıdır. Türk teknik direktörlerinin 10 numara (iş bitirici tip) oyunculara bağımlı olduğunu biliyorduk. (Son olarak Yanal’ı da kaybetmiştik.) Ama ne yazık ki, Mustafa Denizli’nin bu denli çaresiz olduğundan haberimiz yoktu. Merak ettiğimiz, Delgado gelince ne olacak? İkisinin bir araya geleceği bir Beşiktaş takımını ikinci yarıda şenlikler içinde izleyebiliriz! Ama kesin olan şu ki, artık Fenerbahçe Ronaldinho’yu da getirse, kurtarıcı olarak Yusuf’u transfer eden Beşiktaş’tan daha fazla konuşulamaz.
Basri Baykoç

5 maç alsa kâr
Transferin gerçekleşme biçimindeki sakatlık ve Aydın Karabulut gibi iyi bir oyuncu adayının takas edilerek gözden çıkarılması gibi iki önemli konuyu ihmal ederek değerlendirirsek Yusuf Şimşek, Beşiktaş’ın çok işine yarar diye düşünüyorum. Sonuçta orta sahada ayağında top tutma, hücuma çıkan oyuncuları gole hazırlama ayrıca kendisi de gole yatkın oyuncu olma özelliğiyle Yusuf Şimşek, en az 5 maç kurtarır diye düşünüyorum. Bu da az bir şey değildir.Rakip takımın müdafaa kurgusunu bozacak, en azından onu ekstra önlemlere zorlayacak bir futbolcu Yusuf. Sahi, Tuna Üzümcü’yü kim, ne düşünerek transfer etmişti acaba?
Cem DİZDAR

Ne gerek vardı?
Öncelikle belirteyim, kimse bu transferin altında çapanoğlu aramasın. Trabzonspor’a bu transferin gerçekleşmemesinin nedeni, Bordo-Mavili yönetiminin işi ağırdan alması... Bu transferin benim açımdan iki yönü var: Aydın Karabulut... Gitmesine sevindim. Denizli nasılsa gençleri sevmiyor. En azından Sağlam’ın bildiği bir oyuncu, maç oynayacak. Gelelim asıl meseleye... Yusuf Beşiktaş’a lazım mı? Hayır, ihtiyaç duyulan bir oyuncu değil. Hani Denizli, Tayfur gibi bir oyuncu arıyordu? Belki de Denizli’nin yapmış olduğu bu operasyon, Beşiktaş’ın geleceğine vurulmuş büyük darbe... İnanın şampiyonluk da hiç umrumda değil. Benim derdim borç. Bu kulübün geleceğini de düşünmek zorundayız. Ama Denizli kendini düşündü, yönetim alet oldu. Yusuf, yersiz, zamansız bir transfer ve camia tarafından da hiç hoş görülmedi. İnşallah sıkıntı olmaz.
Yemen EKŞİOĞLU

Yusuf anahtar olur
Beşiktaş’ın son dakika golü olarak tarihe geçen Yusuf transferi şampiyonluk anahtarı olur! Şimdi kimi Yusuf’un yaşına, kimi takasa verilen oyunculara ve maliyetine bakarak eleştirilerde bulunacaktır. Biz işin bu yönünü bir kenara koyup, takıma nasıl katkısı olur ona bakalım. Takım içinde alternatifi olmayan Delgado sendromuna son verecektir. Kaptan şimdi iki kez düşünecektir. Yusuf ayağında top tutan, oyun kuran, direk kaleye giden, rakibi oyundan düşüren, adam eksilten, arala iyi paslar atan bir futbolcu. Yani oyunu skora dönüştüren biri. Çok değil, 5 maç kazandırsın 15 puan eder. Bu da şampiyonluğu getirir. Son söz de Trabzonspor’a. Elendiki kuşu uçurursan, başkası tutar!
Orhan YILDIRIM
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla