Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-01-2009, 13:06   #1
astute
A S T U T E
 
astute - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon6 Astronotların objektiflerinden gece ışıltıları

Astronot Donald Pettit Kanarya Adaları'nın fotoğrafını çekmeye hazırlanıyor. 2003'ten beri fotoğraf çeken Pettit, yakın zamanda Endeavour ile tekrar uzaya gidip yeni fotoğraflar çekecek.

Click the image to open in full size.

TOKYO

Dünya'nın farklı yerlerindeki şehirler geceleri farklı renklerde görülüyorlar. Fotoğrafta görülen Tokyo gibi, bir çok Japon şehri mavi ve yeşil tonları arasında renkler saçıyor. Bunun sebebi Japonya'da kullanılan lambaların genelde hafif yeşil bir renkle aydınlanma sağlayan cıva içermesi.

Click the image to open in full size.

LONDRA

Astronot Donald Pettit tarafından 4 Şubat 2003'te çekilen bu fotoğraf Londra'ya ait. Yıldızların birbirine geçmiş hali gibi görülen bu fotoğraf aslında Oxford, Brighton, Portsmouth, Chelmsford, Southampton ve Swindon tarafından çerçevelenmiş Londra'nın şehir merkezini gösteriyor.

Click the image to open in full size.

CALIFORNIA

Şehirlerin yerleşim merkezlerindeki nüfus arttıkça, astronotların gördüğü tablo değişiyor. Güney California'nın bu fotoğrafı astronot Don Pettit tarafından çekilmiş.

Click the image to open in full size.

EL PASO

Teksas'ta bulunan El Paso kenti, şehri ülkenin geri kalanına bağlayan güçlü ışıklarla aydınlatılmış I-10 otoyolu ile tavana asılmış gibi görünüyor.


Click the image to open in full size.
__________________
Kara topraga Beyaz Kefenle gömülürken yanibasimiza konacak SIYaH-BEYaZ atkinin hayaliyle yasiyoruz
astute Ofline   Alıntı ile Cevapla