Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-01-2009, 14:37   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
dolar kararsız altın ve petrol inişte

Dolar kararsız, altın ve petrol inişte

Uluslararası piyasalarda, geçen hafta, ABD Doları, önemli para birimleri karşısında kararsız bir seyir izlerken, altın fiyatları düştü.
Londra döviz piyasasında pazartesi günü 1,3602 dolardan kapanan avro, cuma kapanışta 1,3503 dolara düştü. Aynı borsada haftaya 1,4723 dolarda giren İngiliz Sterlini ise cuma kapanışta 1,5258 dolara çıktı. Londra borsasında, altının ons fiyatı hafta içinde pazartesi günü 853,50 dolar iken, cuma günü 847,25 dolardan kapandı.
MENKUL KIYMET PİYASALARI
New York Menkul Kıymetler Borsası’ndaki endeksler haftaya düşüş eğilim içinde girdi. Dow Jones Endeksi 8.952,89, teknoloji endeksi Nasdaq 1.628,03 puana indi. Endekslerde görülen gerilemeye neden olarak yatırımcıların cep telefonu satışlarında görülen gerileme nedeniyle endişe içine girmeleri ve bu durumun telekomünikasyon firmalarının borsada işlem gören hisse senetlerine yansıması gösterildi.
Cuma günü kapanışta endeksler pazartesi gününe göre gerileyerek haftayı kapattı. Dow Jones Endeksi 8.599,18 puana, nasdaq 1.571,59 puana geriledi. Endekslerde görülen düşüşe neden olarak ABD’de dün açıklanan işsizlik rakamlarının kötü çıkması, yatırımcıların karların genel görünüşü ve ekonomide yaşanan durgunluğun daha da derinleşmesi endişesi gösterildi.
Tokyo Menkul Kıymetler Borsası’nda Nikkei Endeksi, haftaya artış eğilimi içinde 9.043,12 puan oldu. Böylece, borsa 10 Kasım’dan bu yana ilk kez 9 bin puan sınırını aşmış oldu. Hong Kong’da Hang Seng Endeksi yüzde 1,3 arttı. Çin, Tayvan ve Tayland’da borsa yüzde 2’den fazla değer kazanırken, Hindistan, Singapur ve Güney Kore’de de yükseldi.
Cuma günü kapanışta Nikkei Endeksi hafta başına göre gerileyerek 8.836,80 puana inerken Hong Kong’da Hang Seng Endeksi yüzde 0,1 değer kaybederken, Güney Kore’de, Hindistan’da ve Tayvan’da borsa düşerken, Avustralya ve Singapur’da ise yükseldi.
PETROL FİYATLARI GERİLEDİ
Uluslararası ham petrol fiyatları haftaya, İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve Rusya ile Ukrayna arasında doğalgaz sevkiyatı konusunda baş gösteren anlaşmazlık nedeniyle yüzde 5 yükselişle girdi. New York’ta işlem gören Batı Teksas türü petrolün fiyatı 48,81 dolara, Londra Borsası’nda işlem gören Brent türü petrolün fiyatı da 49,62 dolara çıktı.
Cuma günü kapanışta petrol fiyatları yüzde 2 değer kaybetti. Buna neden olarak dünyanın en büyük petrol tüketicisi konumunda olan ABD’de işsizliğin yükselmesi gösterildi. Batı Teksas türü petrolün fiyatı 40,83 dolara, Brent türü petrolün fiyatı 44,42 dolana indi.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla