Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2009, 10:05   #1
MeHLiKa
BeŞiKtAşKımM..
 
MeHLiKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Saldırılarını artıran İsrail, Gazze'ye takviye birlik gönderiyor

BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararını tanımayan İsrail, Gazze'ye saldırılarını şiddetlendirdi. Bölgeye takviye birlik göndermeye başlayan Tel-Aviv'in amacı, Mısır'da gerçekleştirilen ateşkes görüşmelerini başarısızlığa uğratmak.


Gazze'deki kalabalık semtlere girerek, operasyonun üçüncü aşamasına fiilen geçen İsrail, dün 27 Filistinliyi daha öldürdü. Hayatını kaybeden siviller arasında 4 kişilik bir aile de var. Gazze'de katledilen Filistinli sayısı son saldırıların ardından 900'ü buldu. Kahire'de, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerin ateşkes için yoğun çaba sarf ettiği sırada gerçekleştirilen saldırıların 16 günlük operasyonun en şiddetlilerinden biri olduğu belirtiliyor. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistinli grupların fazla direniş gösteremediği operasyonda hedeflerine ulaşmak üzere olduklarını söyledi. Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'ye göre ise saldırılar aralıksız sürecek.
İsrail Güvenlik Kabinesi daha önce yaptığı toplantıda Gazze'deki yoğun nüfuslu bölgelere girilmesini amaçlayan üçüncü aşama konusunda net bir açıklama yapmamıştı. İsrail ordu kaynakları üçüncü aşamanın yanı sıra Gazze'nin tamamen işgalini öngören dördüncü aşamanın da masada olduğunu ifade ediyor. İsrail ordu kaynakları, İsrail'in Gazze'ye komşu kentlerini vuran Kassam ve Grad füzelerinin fırlatıldığı kuzey bölgelerinin tamamen kontrollerinde olduğunu öne sürüyor. Ancak buna rağmen dün de Gazze'den fırlatılan füzelerle, İsrail'in Negev çölünün ortasında kurduğu Berşeva kenti vuruldu.
Hamas'ın silah ikmali yaptığı en önemli kaynak olarak gösterilen Mısır-Gazze sınırındaki tünelleri de vurmaya devam eden İsrail, sınır terminalinin de etkilenmesine yol açtı. Ağır bombardımandan dolayı terminalin camlarının kırıldığı belirtiliyor. Bombardımanlar sırasında İsrail'in fosfor kullanmasından dolayı bazı evlerin alev aldığı da ifade ediliyor. Bu yangınlardan dolayı bir kişinin öldüğü 100'den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.
Mısır'ın başkenti Kahire'deki ateşkes görüşmeleri ise İsrail'in yoğun saldırılarının gölgesinde gerçekleşiyor. Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı görüşmelerde ateşkes ümidinin fazla olmadığı belirtiliyor.
Livni: BM okulunu vurmak hata değildi
Tel Aviv'den, Gazze'deki en kanlı saldırı olarak adlandırılan BM okulunun vurulmasıyla ilgili iki farklı açıklama geldi. İsrail savunma yetkilileri, 'hedefi şaşıran bir bomba' diye olayı izah etmeye çalışırken, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Alman "Der Spiegel'' dergisine verdiği demeçte, BM'ye ait okulun vurulmasının hata olmadığını, Hamas üyelerinin her zaman aynı yöntemi kullanarak okullardan İsrail askerlerine ateş ettiklerini, askerlerin de buna karşılık verdiklerini anlattı. Saldırıda 42 sivil hayatını kaybetmişti. Cumali Önal, Kahire
'İsrail, susturmak için basını vuruyor'
Gazze'de çalışan Filistinli gazeteciler, son birkaç gündür basın mensuplarına yönelik saldırıları, Gazze'de yapılanlara karşı kendilerini 'susturma' teşebbüsü olarak görüyor. Kasım ayından bu yana bölgeye yabancı gazeteci girişine izin verilmediğini hatırlatan gazeteciler, üst üste gelen saldırıları buna bağlıyor. İsrail'in pilotsuz uçaklarından atılan bir füzeyle cuma günü Gazze kent merkezinde, yaklaşık 20 dolayında basın kuruluşunun toplu halde bulunduğu Cavhara binası çatısından vurulmuştu. Yine hafta içinde düzenlenen 3 ayrı saldırıda Filistinli 3 basın mensubu öldürüldü. Gazzeli gazeteciler, bu olaylarla ilgili uluslararası soruşturma açılmasını istiyor.
__________________
Kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var,
Alevler içinde...
Beşiktaş sana yemin olsun,
Bitmeyecek sevdan...

/▌\
/ \



/▌\
/ \Siyah!






/▌\
/ \ Beyaz!





/▌\
/ \ Hep Seninleyiz!






☻/
/▌Beşiktaş!:)
MeHLiKa Ofline   Alıntı ile Cevapla