Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2009, 22:59   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ımf heyeti hafta sonuna kadar ayrılacak

Başkentte temaslar yürüten IMF heyetinin hafta sonuna kadar ayrılması bekleniyor.
2009 bütçesinde yapılan kesintiyi yeterli gören heyetin yapısal reformlara yoğunlaştığı belirtiliyor. Anlaşmanın 20 milyar dolar civarında olması üzerinde duruluyor.
NTVMSNBC'nin haberine göre, geçen hafta yeni anlaşma için Ankara’ya gelen IMF heyeti, Hazine Müsteşarlığı dışında Maliye Bakanlığı ve BDDK’yı ziyaret etti. Heyetin Merkez Bankası, DPT ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na da ziyarette bulunması bekleniyor.
Hazine yetkilileri görüşmelerin olumlu bir havada sürdüğünü belirterek, bir sorun olmaması halinde heyetin önümüzdeki hafta Türkiye’den ayrılabileceğini söylüyor.
Heyetin, 2009 bütçesi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülürken yapılan kesintiyi yeterli bulduğu, bu yıl için yeni bir tedbir paketinden bahsetmediği kaydediliyor. Bu çerçevede yeni bir vergi artışı ya da indirimi de yok.
Şu aşamada yıl içinde yürürlüğe konulması planlanan yapısal reformlar üzerinde çalışılıyor. Gelir vergisi reformu’nun yanısıra, verginin tabana yayılması ve kayıtdışı ekonominin önlenmesi ile ilgili düzenlemeler gündeme gelecek.
Heyetin ekonomi birimleri ile çalıştığı bir başka konu da mali kural. Hükümetin yeni bir çıpa olarak piyasalara sunacağı mali kural, bütçe açığı ve borç oranı gibi verileri içeriyor.
IMF heyeti döndükten sonra, hazırladığı raporu diğer birimlere sunacak. Bir-iki haftalık incelemenin ardından anlaşmanın Şubat ayında onaylanması bekleniyor. Bu durumda kredinin ilk dilimi Şubat ayında kullanılabilecek.
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, kullandırılacak kredi tutarı için “15 ila 30 milyar dolar arasında” demişti. Yetkililer de, tutarın 20 milyar dolar civarında olabileceğini vurguluyor.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla