Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2009, 23:07   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Subaru Legacy Konsept ( mutlaka bakınız ) :)

Subaru Legacy Konsept
Click the image to open in full size.Japon otomobil üreticisi Subaru, Detroit'te düzenlenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni nesil Legacy modeline ışık tutan konsept aracını otomobil tutukunlarının beğenisine sundu.
Otomotiv sektörünü derinden etkiliyen global krize rağmen Detroit'e özel bir konsept araç hazırlayan Subaru, Legacy konsept modelini Detroit'te ki standında sergiliyor. İleri nesil araçlara iyi bir örnek tasarım çizgisine sahip olan bu konsept model, Subaru'nun gelecekte kullanacağı tasarım çizgisine ışık tutuyor.

Bu konsept modelde yer verilen yenilikler, gelecek nesil Legacy'nin teknolojik yönden oldukça gelişmiş olacağının sinyallerini veriyor. Dış tasarımda yer verilen led lambalar Legacy'nin yol versiyonunda da muhtemel kullanılacak öğeler arasında yer alması bekleniyor. Buna ek olarak yan aynalarda yer verilen kamera sistemi de Legacy üzerinde buna benzer bir uygulamanın kullanılabileceğine işaret ediliyor.
Dört kişilik bu lüks sedan'ın içi mekanı da teknolojik yönden oldukça dikkat çekici yenilikler ile donatılmış. Aracın dikiz aynası tamamiyle bir kamera sistemi ile desteklenerek geri görüş yeteneği maksimum seviyeye ulaştırılmış. Bu konsept araç, alışkın olduğumuz orta konsollardan farklı bir tasarım çizgisine sahip. Aracın orta konsolunda düğmeler yerine geniş bir dokunmatik gövde bulunuyor. Araç üzerindeki tüm kontroller bu dokunmatik ekran aracılığıyla yapılabildiği gibi diğer navigasyon ve multimedia işlemleri de bu ekran aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.
Subaru firması, artık hepimizin alıştığı gibi bu araçta da bir Boxer motora yer vermiş. Yıllardır Boxer motordan vaz geçemeyen Subaru, bu konsept modelin kalbine 6 silindirli 3.6 litrelik simetrik bir Boxer motor yerleştirmiş. Araç hakkında verilen ilk bilgiler arasında kullanılan bu motorla ilgili daha detaylı bilgi bulunmuyor.
1989 yılından yola çıkan ilk Legacy'den bu yana dünya genelinde 3.6 milyon satış rakamına ulaşan bu model oldukça değişim geçirdi. Her yeni versiyonu ile birlikte performans, dayanıklılık ve güvenlik unsurlarını artıran Legacy, şimdi piyasaya sürülecek son versiyonu ile sıradışı bir sürüş kalitesi yaşatacak.
Sıradışı çizgilere sahip olan bu lüks sedan, satışa sunulacak yol versiyonunda bir takım değişimlere uğraması bekleniyor. Aracın muhtemelen son olarak piyasaya sürülen modeller Impmreza ve Tribeca'dan esintiler taşıması bekleniyor.
Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla