Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-01-2009, 01:08   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rum kesmi FIFA'nın belgesini kabul etti

Rum kesmi FIFA'nın belgesini kabul etti


Click the image to open in full size.


Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu'nun (KOP), Kıbrıs Türk takımlarının KOP'a katılımı konusunda FİFA'nın hazırlamış olduğu belgeyi ilke olarak kabul ettiği bildirildi.



Güney Kıbrıs ta yayınlanan Politis ve diğer gazeteler, KOP yetkilileri ile FİFA ve UEFA yetkilileri arasında dün Zürih'te gerçekleştirilen toplantıda Kıbrıslı Türk futbol takımlarının KOP'a katılması konusunda FİFA tarafından hazırlanan belgenin KOP tarafından kabul edildiğini yazdılar.

Politis; "Kıbrıslı Türklerin Katılımı İlerliyor" başlığı altında verdiği haberinde, KOP ile FİFA ve UEFA arasında dün gerçekleştirilen görüşmede "Kıbrıslı Türklerin KOP'a katılım yönündeki isteklerinin doğrulandığını" iddia etti.
Gazete, Kıbrıslı Türklerin fikir değiştirmemesi halinde anlaşmanın 2 Şubat tarihinde imzalanacağını belirtirken, FİFA'nın belgesine göre, Kıbrıs Türk futbol karşılaşmalarının KOP'un gözetiminde gerçekleştirileceğini ve Kıbrıs Türk takımlarının, KOP'un izin vermesi durumunda uluslararası dostluk karşılaşmaları yapabileceğini savundu.
"Milli takımın ise olduğu gibi kalacağını" yani "Kıbrıs'ın sadece Kıbrıs Milli Takımı tarafından temsil edileceğini, milli takım antrenörünün ise Kıbrıslı Türk futbolcuları milli takıma çağırabileceğini" belirten gazete, Kıbrıslı Türk futbolcuların da bu çağrıya yanıt vermek zorunda olacaklarını iddia etti.

Fileleftheros Gazetesi ise KOP As Başkanı Haris Loizidis'in KOP ile FİFA ve UEFA arasında dün gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin açıklamada bulunduğunu ve KOP'un belgeyi kabul ettiğini duyurduğunu yazdı.

Habere göre Loizidis açıklamasında, bundan sonra olması beklenen şeyin, "Kıbrıs Türk tarafının da kabul ettiği" belgenin imzalanması yönünde FİFA'nın çağrı yapması olduğunu ifade etti.

Gazete, söz konusu belgeye göre Kıbrıslı Türklerin "bağımsız" bir ligi olacağını, ancak KOP'un ligin gözlemciliğini yapacağını savundu.

İHA
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla