Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-01-2009, 01:02   #1
OzzY
Eye For An Eye
 
OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
bolivya'da israille ilişkileri kesiyor...

Click the image to open in full size.
İsrail’in Filistin halkına karşı katliamı karşısında İsrail elçilerini kovan Venezuela ve Moritanya’nın ardından Bolivya da İsrail’le diplomatik ilişkileri keseceğini açıkladı.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yüzlerce kişiyi öldürmesini göz önünde bulundurarak ülkesinin İsrail’le diplomatik ilişkileri keseceğini açıkladı.

Morales, “Bolivya’nın İsrail’le diplomatik ilişkileri vardı. Fakat insanlığa karşı işlenen bu ağır suçları göz önünde bulundurarak Bolivya İsrail’le diplomatik ilişkilerini kesecek” dedi.

Bolivya, geçtiğimizi Eylül ayında da Bolivya’daki faşist güçlerle bir darbe örgütlediği gerekçesiyle ABD büyükelçisini ülkeden kovmuştu. Venezuela da birkaç gün sonra Bolivya’yla dayanışmak için kendi ülkesindeki ABD elçisini göndermişti.

Küba’nın ise on yıllardır İsrail’le diplomatik ilişkisi bulunmuyor.

__________________
Click the image to open in full size.



Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
M. Kemal ATATÜRK

OzzY Ofline   Alıntı ile Cevapla