Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-01-2009, 16:19   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Terim, Emre'yi sildi

Sürekli tartışılan Belözoğlu, sonunda ‘babası’ Terim’in de sabrını taşırdı.
Milli pazubant bundan böyle Tuncay Şanlı’nın kolunda olacak.
Fatih Terim Milli Takım kaptanını değiştirdi. Terim pazubandı Emre Belözoğlu’ndan alarak İngiltere’de futbol yaşantısını başarıyla sürdüren Tuncay Şanlı’ya verdi.
Vatan Gazetesi'nden Tayfun Bayındır'ın haberine göre olay FIFA’nın Türkiye'ye verdiği 2008 Fair-Play ödül töreni öncesi patlak verdi. FIFA’dan gelen yazı üzerine Futbol Federasyonu’nun kaptan olarak bir oyuncumuzu ödül törenine davet etmesiyle birlikte yetkililer Fatih Terim’i arayarak “Hocam kaptanımız Emre Belözoğlu. Törene o mu gidecek?” diye sordular. Aldıkları cevap ise oldukça ilginçti: “Bundan sonra kaptanımız Tuncay Şanlı. Törene o gitsin.” FATİH Terim’in bu seçimi üzerine İngiltere’de oynayan Tuncay Şanlı’ya kulübü Middlesbrough’dan özel izin istendi. Gelen izin üzerine Tuncay İngiltere’den Zürih’e geçerek ödül törenine katıldı. Emre Belözoğlu’ndan kaptanlığın alınmasının altında ise son dönemlerde F.Bahçeli oyuncunun çevresiyle girdiği çirkin diyaloglar yatıyor . Fatih Terim’in bunları göz önüne alarak Milli Takım kaptanlığını ilişkileri daha düzeyli ve tüm Türkiye’de sempati ile izlenen Tuncay Şanlı’ya verdiği öğrenildi. Terim’in bu değişimle hem ulusal hem de uluslararası arenada Milli Takım’ın arkasındaki desteği büyütmeyi planladığı federasyona yakın kaynaklardan sızan haberler arasında.
Terim'in öz oğlu gibi sevdiği Emre’den pazubandını almasının altında son iki ayda yaşanan şiddet içerikli tartışmaların yattığı iddia ediliyor. Emre’nin önce Denizli’de bir taraftar ile yumruk yumruğa kavga etmesi sonra da Konya’da Mevlana Türbesi çıkışında bir gazeticiye “Seni sabaha kadar döverim” demesi zaten tartışılan oyuncunun kaptanlığı kaybetmesine yol açtı. Bilindiği gibi Emre İsviçre maçı olaylarında da başrolü oynamış FIFA tarafından cezalandırılmıştı. Emre Belözoğlu daha sonra Macaristan maçında da basın tribününe doğru el hareketi yapmış ve bu durum Türk medyası tarafından kınanmıştı. Ayrıca Emre’nin artık Terim tarafından gözü kapalı olarak Milli Takım’a çağırılmayacağı, sergileyeceği performansın ön planda tutulacağı öğrenildi.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla