Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-01-2009, 22:50   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
unakıtan: otomotive yeni tedbirler gelecek

Krizden en çok otomotiv sektörünün etkilendiğini belirten Maliye Bakanı Unakıtan, krizle ilgili yeni tedbirler geleceğini söyledi.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Krizle ilgili yeni tedbirler geleceğini belirterek, “Krizden en çok otomotiv etkilendi, sektöre yönelik bazı düzenlemeler yapılacak” dedi.
Firmalara işçi çıkarmamaları için işsizlik yardımı yapılacağını kaydeden Unakıtan, “Krize karşı şirket birleşmeleri şart, birleşmelerin teşvik edilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
“Bu yıl krizde yavaş yavaş dibe vurup, ikinci yarıda yavaş yavaş yukarı çıkmaya başlarız” diyen Unakıtan, halkın üzerine yeni vergiler koymayı düşünmediklerini kaydetti.
ARKA ARKAYA TEDBİRLERİMİZ GELECEK
Unakıtan, ekonomik krizle ilgili tedbirler konusunda sürekli çalıştıklarını belirterek, "Arka arkaya bir takım tedbirlerimiz gelecek" dedi.
Unakıtan, dünyadaki krizin Türkiye'yi de oldukça etkilediğini, kriz ortamında krediler ve nakit bazda sıkıntıların meydana geldiğini söyledi.
"Bu kriz elbette bizi de etkiliyor. İçimiz kan ağlıyor" diyen Unakıtan, kriz ortamında ne gibi tedbirler alınması gerektiğini sürekli görüştüklerini, ilgili bakanların da toplantı halinde bulunduğunu söyledi.
Özel sektör, bankalar ve hükümetin el ele vermesi gerektiğini kaydeden Unakıtan, "Hiç kimsenin, kimseye mana bulacak, suçlayacak hali yok. El ele çalışacağız, iş alemi olarak maliyeti nasıl düşürürüz ona bakacağız" diye konuştu.
İş adamlarından Halk Bankasının kredisinden yararlanmalarını isteyen, bireysel kredilerden de istifade edilebileceğini belirten Unakıtan, bu şekilde pazarın canlanacağını söyledi. Unakıtan, şöyle devam etti:
"Dış pazara bir şey yapamıyoruz. Almanlarda talep düşmüş ben ne yapayım? Merkel düşünsün. Fransa'da Sarkozy düşünsün. Ben, buraya bakarım. Şunu ver, bunu ver deniliyor. Herşeye bakıyoruz. Bunları Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda kararlaştırıyoruz. Arka arkaya bir takım tedbirlerimiz gelecek.
Benim iş adamlığım baki, bakanlığım arızi. Denk geldi onu yapıyorum. Bana 'Hep iş adamlarıyla konuşuyorsun' diyorlar. İş olmayınca bakın sıkıntı oluyor. İşler kesilince, benim vergiler de kesiliyor. Ben, bunların gözüne bakıyorum."
Konuşmasında, bankaları iş adamlarına kredi vermeye çağıran Maliye Bakanı, şöyle konuştu:
"Bakın ben, bunları takip ediyorum. Hele bir yapmasınlar, ben bilirim yapacağımı. Siz enseyi karartmayın. Bunlar geçici. O bankalar kapınıza gelecek, kapınıza... Faizler düşüyor arkadaşlar, düşüyor. Sakın yüksek faizlere tav olup gitmeyin.
Şimdi bazıları çıkmış tefeci gibi size 'şu kadar kredi veririm, bu kadar kredi veririm' diyor. O tefecilerin de Maliye Bakanı olarak peşindeyim. Onlara göz açtırmayacağım, bu memleketi onlara dar edeceğim. Görsünler gününü. Böyle günlerden istifade ederek, iş adamlarının, tüccarın kanını kimseye emdirmeyeceğim."
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla