Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-01-2009, 10:55   #1
ysn_t
 
ysn_t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tigana depremi

Bosque´yle davalık olan ve yaklaşık 9 milyon Euro ödeyen Beşiktaş´ın başı dertte... Bu kez başrolde Jean Tigana var. FIFA´lık olan ise yine Siyah-Beyazlılar...

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, “FIFA ile herhangi bir davamız” yok diyor, ama FANATİK, Beşiktaş Kulübü ile eski teknik direktörleri Jean Tigana arasındaki mali sorunların FIFA tarafından dosyalandığını ortaya çıkardı.
Tarafların FIFA’lık olmasına neden olan gelişmeler şöyle yaşandı...
Fransız teknik adam, alacaklarının 15 gün gecikmeli ödenmesi üzerine sözleşmesinde yer alan çok özel bir maddeyi hayata geçirdi. Bu maddeye göre, alacakları geç ödendiği için, gelecek sezonun parasını da talep etme hakkına sahipti. Beşiktaş Kulübü, Tigana’nın bu girişimine karşı çıktı.
Hatta yaklaşık 3 hafta Beşiktaş Kulübü’nün temas kurmasını bekleyen Tigana, Siyah-Beyazlılar’ın tıpkı Del Bosque’ye yapıldığı gibi bu kez de kendisini mutattap kabul etmemesine öfkelendi ve gelişmeleri FIFA’ya bildirdi.

FIFA ilgilendi, ya Beşiktaş!

Tigana’nın avukatları aracılığıyla yaptığı bu başvuruyu dikkate alan FIFA, acilen Beşiktaş Kulübü’ne faks çekti ve “Bu konu nasıl gelişti, Bize anlatın” ifadelerine yer verdi. FIFA’nın istediği şey net olarak; Tigana’ya hangi tarihte ödeme yapılması gerektiği ve Beşiktaş Kulübü’nün hangi tarihte ödeme yaptığının belgelerle kendilerine iletilmesiydi.
Beşiktaş Kulübü, FIFA’nın bu faksına dönmedi ve bilgileri göndermedi. Bunun üzerine FIFA, gelişmeleri rapor ederek olayı dosyaladı.

Büyük ceza kapıda

Sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu’na da bir faks çekildi ve olay anlatılıp kendilerine bilgi verilmesi çağrısında bulunuldu. Ancak federasyonun da şu ana kadar FIFA’yı bu konuda bilgilendirmediği ortaya çıktı.
Olayın özeti aslında şu: Bu dosya, bir-iki sene içinde Beşiktaş Kulübü’nün karşısına ‘İkinci Vicente Del Bosque’ davası olarak çıkabilir ve Beşiktaş Kulübü bir kez daha maddi açıdan çok ciddi kayıplar verebilir.

İşte o belge!
FIFA tarafından, Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen belgeyi FANATİK ele geçirdi. Beşiktaş ile yıllık 2.3 milyon Euro karşılığında anlaşan Tigana, bu bedelin yanı sıra avukat masraflarını ve faizi de Beşiktaş’tan almak istiyor.

Click the image to open in full size.

kaynak:fanatik.com.tr
__________________
YÖNETİM İSTİFA
ysn_t Ofline   Alıntı ile Cevapla