Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2009, 18:17   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Abromoviç Chelsea'yı satıyor

Krizden etkilenen Abromoviç'in Chelsea'den 50 kadar görevlinin işine son verdiği kaydediliyor.

Gazete haberinde, "Abromoviç'in temsilcileri Suudi Arabistan ve Dubai'den takım satın almak isteyen kraliyet ailesinden zengin iş adamları ile görüşmek üzere bu ülkelere gitti." bilgisini verdi. Sunday Times bir kısım görüşmelerin yapıldığını kaydederken, Chelsea'yı satın almak isteyenlerle ilgili bilgi vermedi. Chelsea sözcüsü satışla ilgili bilgileri doğrulamadı.

Küresel ekonomik kriz ve Rusya borsalarında yüzde 70'lere varan düşüş nedeni ile Rus oligark Abromoviç 17 milyar dolarlık zenginliğinin önemli bir kısmını kaybetti. Rusya'da yayınlanan gazetelere göre bu rakam yüzde 50'leri geçerken, bazı basın yayın organlarına göre de Abromoviç'in kaybı 4,4 milyar doları buldu. Bir kısım iddialara göre de Abromoviç'in yalnızca 2,3 milyar avrosu kaldı. Rus oligarkın nakit sorunu yaşadığı iddia ediliyor.

Abromoviç Forbes dergisinin 2008 Rus zenginleri listesinde 23 milyar dolarlık serveti ile ikinci sırada yer almıştı. Rusya'nın en zengini 2007'de servetini ikiye katlayarak 40 milyar dolara ulaşan Oleg Deripaska. Deripaska da yaşanan kriz nedeni ile mal varlığının büyük çoğunluğunu kaybetti. Abromoviç İngiliz takımı Chelsea'yi 2003 yılında 210 milyon avro harcayarak satın almıştı.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla