Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-01-2009, 10:19   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
derbide gülen yok

Premier Lig'de 22. haftanın kapanış karşılaşması Merseyside derbisine sahne oldu.

Ezeli rakibini, sahasında ağırlayan Liverpool, liderliği Manchester United'a kaptırmış ve tekrar zirveyi hedefliyordu. Rakibini her ne olursa olsun mağlup etmek isteyen Rafael Benitez, Keane ve Torres'i forvet hattına sürerek gol şanslarını arttırmayı hedefledi.

Bu sezon iyi bir performans gösteren Everton ise bu maça kadar dokuz saattir kalesinde gol görmüyordu. Everton cezalı Fellaini'den yoksun olarak sahaya çıktı.

İlk yarının ortalarında Liverpool, Torres ve Riera'yla girdiği net pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0'lık beraberlikle sona erdi. Özellikle Torres'in 28. dakikada gole çeviremediği pozisyon Anfield'ı dolduran taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

Liverpool galip gelebilmek adına ikinci yarıya yüksek tempolu bir baskıyla başladı. Liverpool'un aradığı gol 69. dakikada geldi. Kırmızılıların kaptanı Steven Gerrard'ın 30 metreden çektiği sert şutta top Everton ağlarıyla buluştu.

Bu golden sonra baskı kurmak yerine orta alanda top çevirmeyi tercih eden Liverpool, oyunun temposunu düşürmeyi başardı. Liverpool, rakibine topu göstermezken Everton maç boyunca pozisyona girmekte oldukça zorlandı.

Karşılaşmanın 85. dakikasında sakatlığı nedeniyle oyunu terketmek zorunda kalan Fernando Torres yerini Lucas'a bıraktı.

87. dakikada Arteta kanattan taşıdığı topu ortaladı. Yakın direkte topla buluşan Cahill, maça dengeyi getirdi.

Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1'lik skorla sona ererken, Liverpool şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla