Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-01-2009, 09:38   #1
ondokuzmart1903
Adanalı Melike
 
ondokuzmart1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
varolan en saçma takıntılar

VAR OLAN EN SAÇMA TAKNTILAR




test şeklindeki sınavlarda, aynı cevap şıkkını alt alta 4 ya da 5 kez işaretlemişseniz, endişeye kapılır, cevaplarınızı gözden geçirip şıkların 1-2 tanesini değiştirince rahatlar mısınız?

otobüste yanınızda oturan kişinin göz ucuyla sizin gazetenizi okuduğunu fark ettiğinizde sayfayı çevirmekte tereddüt eder misiniz?

televizyon, monitör, ya da çeşitli cihazlar standby’da kalmışsa yanan minik kırmızı ledlerin tüm dünyada ne kadar elektrik akımı çektiğini hesaplamaya çalışır mısınız? bu minik ledler için acaba toplam kaç baraj elektrik üretiyor diye düşünür müsünüz?

trafikte önünüzde seyreden ve sinyalini açık unutmuş aracı, acaba fark edip kapatacak mı diye uzaklaşana kadar gözlerinizle takip eder misiniz?

birilerine kahve yaptığınızda tepsiye dizdiğiniz tüm fincan saplarını aynı yöne döndürüp, kimin hangi fincanı alması gerektiğini kafanızda belirler misiniz? biri onun için uygun gördüğünüz fincanı almazsa o kişiye sinir olur musunuz?

gayet karizmatik bir şekilde sigaranızı yaktığınızda, duman gözünüze kaçarsa, karizmayı bozmamak için düşünüyor ayağına iki gözünüzü de kapatır mısınız? (akabinde elin çeneye götürülmesi de tavsiye edilir!)

otobüste yer yokken ineceğiniz duraktan önceki durakta yer boşalınca boşalan yere oturup oturmamak arasında kalır mısınız? oturmadığınız halde herkesin size baktığını düşünür müsünüz?

yolculuklarda vakit geçirmek için okuduğunuz kitabı sıkıcı bulduğunuzda sayfaları hızlı hızlı değiştirmeyi kendinize yediremediğinizden bir sayfa okuyacak kadar zaman geçtiğine kanaat getirene kadar kitaba boş boş bakar mısınız? zaman doldu diye düşünmeye başladığınızda “acaba çok sıkıldığımdan mı zaman geçti gibi geldi, biraz daha bekleyeyim de kesin olsun” deyip biraz daha bekler misiniz?

kalın bir kitap okurken arada sırada "acaba okuduğum kısmın kalan kısma oranı nedir" diye düşünüp kitabı yan çevirip bakar ve belli bir oranı geçtikten sonra mutlu olur musunuz?

yolda küçük bir çocuk size anlamsızca asker selamı verirse onu komutan edasıyla bir baş hareketi yaparak selamlar mısınız?

gece uykuya dalarken ertesi gün hatırlamanız gereken bir şey aklınıza gelirse ve bunu göz göre göre unutacağınızı bilmenize rağmen yataktan kalkmadan kendinizce tedbirler alır mısınız? hatırlamanız gereken olayı o andan uyuyana kadar paso düşünüp bilinçaltındaki yerini sağlamlaştırma gibi bir şikeye kalkışır mısınız? hatırlamanız gereken olayı gündemime sokup aklımda kalmasını sağlayacağım derken kendi kendinize açtığınız mevzularla komik duruma düşer misiniz?

hesap makinesi ile işlem yaparken ilk seferde çıkan sonuca güvenmeyip, işlemi mutlaka tekrarlar mısınız?

browser'e adres yazarken iki harf yazdıktan sonra kalan kısmın otomatik belirmesini bekler misiniz? eğer belirmezse bir harf daha yazıp, bir yandan da "ulan bu kadar bekleyene kadar çoktan yazardım” deyip kalan kısmı yazıp yazmama arasında tereddütte kalır mısınız? adresi tam olarak yazdıktan sonra, aşağıda beliren adresi görüp monitöre pis pis bakar mısınız?

bisküvi yerken üst tarafının, içinde krema olan bisküvi yerken desenli tarafının yukarı doğru olmasına dikkat eder misiniz? bisküviyi "ters" yiyenlere sinir olur musunuz?

yabancı bir film izlerken kahramanımız arabaya atlayıp bir yere gittiğinde "dur bakalım bu sefer park ederken gösterecekler mi?" diye dikkatle takip eder misiniz? yıllardır incelediğiniz ve kolunu arkaya atmış başını geriye çevirmiş tipler göremediğiniz halde her seferinde “belki bu sefer!” şeklinde umutlanır mısınız?

otobüse binerken her ne kadar doğru araca bindiğinizden emin olsanız da, yine de ya yanlış olana bindiysem diye gidiş dönüş parasını denkleştirmeye çalışır mısınız?

önünüzdeki kıza laf atıldığını kızın yüzünü merak eder, bakmak için koşarak önüne geçer misiniz? sonra arkanıza dönüp bakmaya çekinir misiniz? acaba hız kesip yanından yürüsem göz ucuyla baksam diye düşünür müsünüz? sonra bu boşluğunuza bir anlam veremeyip kendinizi kınar mısınız?

reklamlardaki hataları yakalamanıza rağmen üşengeçliğinize yenilip göndermeyince ve daha sonra yakaladığınız ayrıntıların yayınlanmış olduğunu görünce kendi kendinize söylenir misiniz?

gününüzün iyi geçeceğine inanırsanız mutlaka bir terslik çıkıp berbat olacağını düşünür müsünüz? bunu abartıp sabah kalktığınızda günün berbat geçeceğini hissedip içten içe "o zaman kesin harika bir gün olacak" diye sevinip sonra "dur lan harika olacak diye düşündüysem kesin kötü geçecek" diye üzülüp sonra tekrar "bak karamsar olduk lan yine, kesin iyi olacak iyi..." şeklinde döngüye girip gününüzü berbat eder misiniz?
__________________
ondokuzmart1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla