Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-01-2009, 20:53   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
parayı değil, efsane olmayı seçtiler

Hakan Kutlu, Müjdat Yetkiner, Bülent Korkmaz ve Rıza Çalımbay gibi isimlerin özelliği, futbol kariyerlerini başladıkları kulüpte noktalamaları. Ancak Belçikalı futbolcu Jean Marc Bosman'dan sonra forma sevdası bitti.

Tarihe 'Bosman Yasası' olarak geçen kural sonrası, AB vatandaşları yabancı statüsünden çıktı. Böylece birçok Avrupa takımında yerli oyuncular azınlık durumuna düştü. Sözleşmesi biten futbolcular, bonservis bedeli olmadan parayı daha çok veren kulübü tercih etti.

Zaman Gazetesi Hasan Cücük'ün haberine göre, Arap şeyhi Mansur bin Zayid'in sahibi olduğu İngiltere Premier Lig kulüplerinden Manchester City'nin, Milan'ın Brezilyalısı Kaka için teklif ettiği 130 milyon Euro kafaları karıştırdı. Brezilya'nın Sao Paulo takımından 2003'te 8,5 milyon Euro karşılığında Milan'a gelen Kaka ve kulübü, taraftarın da tepkisi üzerine bu rakamı elinin tersiyle itti.

2000 yılında, 13 yaşında iken Barcelona'ya adım atan Arjantinli Messi ilginç bir çıkış yaparak, "Teklif ne olursa olsun, Barcelona formasını giyeceğim." dedi. Avrupa'nın değişik liglerinde top koşturan 20 futbolcu da 16 yılı aşkın bir süredir aynı formayı giyiyor. İtalyan devi Milan'ın kaptanı Paolo Maldini, 25 yıldır renk tutkusunun liderliğini yapıyor. Sezon sonunda yeşil sahalara veda etmeye hazırlanan Maldini, Marco Baressi ve Alessandro Costacurta'nın izinden gidiyor.

Alex Ferguson, Manchester United'da 23 yılı geride bırakırken, birçok futbolcusu da İskoç teknik adamı yalnız bırakmıyor. Ryan Giggs 19, Paul Scholes ve Gary Neville 17 yıldır M.United formasını giyiyor. Roma'nın kaptanı Totti 17, Juve'nin kaptanı Del Piero 16 yıldır aynı takımda ter döküyor. Liverpool'un kaptanı Steven Gerard, Real Madrid'in file bekçisi İker Casillas kariyerlerini başladıkları kulüpte devam ettiriyor.

Türkiye'de ise Hakan Kutlu, Müjdat Yetkiner, Bülent Korkmaz ve Rıza Çalımbay gibi isimlerin izinden giden futbolcu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Ankarasporlu Hürriyet, Sivassporlu Hayrettin ve Fenerbahçeli Semih, kariyerleri altyapısından geldikleri kulüplerde sürdürüyor. Hürriyet Ankaraspor, Hayrettin de Sivasspor formasını 10 yıldır, Semih ise Fenerbahçe formasını 9 yıldır sırtında taşıyor.
Click the image to open in full size.
Paolo Maldini (AC Milan-İtalya): 25 yıl
Click the image to open in full size.
Sander Boschker (FC Twente-Hollanda): 19 yıl Click the image to open in full size.
Ryan Giggs (Manchester United-İngiltere): 19 yıl Click the image to open in full size.
Alon Harazi (Maccabi Haifa-İsrail): 18 yıl Click the image to open in full size.
Francesco Totti (AS Roma-İtalya): 17 yıl Click the image to open in full size.
Pedro Roma (A. Coimbra-Portekiz): 17 yıl Click the image to open in full size.
Gary Neville (Manchester United-İngiltere): 17 yıl Click the image to open in full size.





























poul scholes manchester united 17 yıl
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla