Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-01-2009, 10:52   #1
Skyblues
 
Skyblues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ergenekon'da 11. Dalga!

İlk gelen bilgilere göre Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ile Verso Araştırma Şirketi sahibi Erhan Göksel ile gazeteci Ünal İnanç da gözaltında.. Ergenekon soruşkturması çerçevesinde tutuklu bulunan eski Özel Harekat Şube Müdürü İbrahim Şahin’le irtibatlı bulunan polis ve askerlerin de gözaltında bulunduğu öne sürülüyor.. Şırnak'ta gözaltına alınan üsteğmenin İzmir'deki evinde arama yapılıyor.. Ergenekon soruşturmasında 11. dalga 13 ayrı ilde başladı. Bu iller Ankara, İstanbul var Antalya, Elazığ, Iğdır, Şırnak, Maraş, Hakkari, Tokat , Hatay Siirt, Isparta ve Bursa
Ergenekon soruşturmasında sıcak gelişme. Polisler bu sabah erken saatlerde Avrasya televizyonu ve Metal _İş sendikasında arama yapıyor.
Ergenekon soruşturması kapsamında polis Avrasya televizyonunda arama yapıyor. Ergenekon'da yeni dalganın üç ayrı şehri kapsadığı öne sürülüyor.
CNN Türk'ün haberine göre, Ergenekon Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün hazırladığı sarı zarflar polislere sabaha doğru teslim edildi ve Ergenekon'da 11. Dalga başladı. Operasyonun bu kez Ergenekon'un parasal kaynaklarına yönelik olduğu iddia ediliyor.
Şu ana kadar gözaltına alındığı saptananlar: Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mehmet Özbek ile iki yardımcısı ve sendika genel sekreteri, gazeteci Ünal İnanç, Mesut Yılmaz'ın Başbakan olduğu dönemde danışmanlarından ve son zamanlarda yaptığı programlarda yerel seçimlerde Saadet Partisi'nin yükselişe geçip AKP'nin düşüş yaşayacağını öne süren Verso Araştırma Şirketi sahibi Erhan Göksel..
ANTALYA'DAN BİR EMNİYET AMİRİ İLE BİR POLİS MEMURU GÖZALTINDA
Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'dan bir emniyet amiri ile bir polis memurunun ifadesine başvurulmak üzere İstanbul'a götürüldüğü bildirildi. İddialar gözaltına alınanların İbrahim Şahin ile ilişkili olduğu ve bir suikast timi oluşturdukları yönünde..
AVRASYA TELEVİZYONU..
Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, aynı zamanda Avrasya televizyonunun onursal başkanı.

Ergenekon soruşturması kapsamnda daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay ile Emin Çölaşan, "muhalif kanal" ART'de program yapıyor.

Televizyonun, yayınlarında "Ergenekon'un bir Türk destanı olduğu"ndan bahsedilirken, dava ile ilgili "malum dava" ifadesinin kullanıldığına dikkat çekiliyor.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’in evinde arama yapılıyor. Özbek’in Beysukent’teki evine sabah saatlerinde gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri evde arama yapmaya başladı.
Jandarma ekipleri de evin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

TOKAT VE ISPARTA'DA DA GÖZALTI

ERGENEKON soruşturmasının 11'inci dalgasında birçok ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, Tokat Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Murat Çavdar gözaltına alındı.
Özel Harekat'da görev yapan Murat Çavdar'ın, bir önceki operasyonda tutuklanan Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ile ilişkisi bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Isparta’da operasyon düzenlendiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Isparta’da, bazı kişilerin adresine polis
ekiplerinin gönderildiği, bu kişilerin ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınacakları belirtildi.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonların devam ettiğini, bu nedenle hiçbir açıklama yapılmayacağını bildirdi
Skyblues Ofline