Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-01-2009, 13:45   #24
shawnodese
 
shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
sheker´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demirören, İnönü Stadı inşaat izninin alınması için uğraştığı kritik dönemde T.C. Kültür Bakanlığı’na müthiş bir jest önerisinde bulundu..
nedense bu teklif inşaat izni almaya çalıştığı zamana denk geliyor izni aldıktan sonra böyle bir teklifte bulunsaydı. rüsvetin kelime anlamını gayet iyi biliyoruz merak etme
Merak ettiğimden değil, lafım sadece size de değil, ancak bildiğinizi iddaa ettiğiniz kavramı niye yanlış değerlendirmekte ısrar ediyorsunuz onu anlamadım.

Ben hala yazdığınız cümlede suç teşkil eden yada rüşvete konu olacak bir şey göremiyorum. Rüşvet olabilmesi için KANUNLARA AYKIRILIK olması gerekir. Bana yazdıklarınızda kanuna aykırı olan bir şey söylermisiniz?

Rüşvet kavramı yere, zamana ve kişiye göre değişiyor demek ki.

Ortada rüşvet denebilecek ya da teşvik denebilecek bir durum yok. Legal (Yasal) bir olayı illegal (yasa dışı) boyutta değerlendiriyorsunuz. Bu açıdan bakarsanız Turkcell, Mercedes, Beko, Colaturca, Turk Telekom, Ülker, Cafe Crown vs hepsi rüşvet veren statüsüne girerler. Sponsorluk yapan herkes rüşvet veren durumuna düşer.
shawnodese Ofline   Alıntı ile Cevapla