Alıntı:
Gokhan´isimli üyeden Alıntı
takımın sahıbını kım olarak goruyorsun sen abı ? ben ınonudekı butun maclara gıdıyorum ve bende haksızlıga karsı cıfte standarta karsı kufur edıyorum. bızım yapılan haksızlıga karsı ne yapmamızı beklıyorsun ya da ne yapmamızı ıstıyorsun? sızlerde gelınde sızlerınde nasıl seyırcı oldugunu gorelım. burdan kalkıpta taraftarlık ogretıyorsunuz taraftarlık nasıl yapılır ogretın o zaman. senelerce geldım dıyorsun maca sen hıcmı kufur etmedın abı ? yapılan haksızlıga eyvallah deyip gectınmı ? bu takımın hakkı senlerdır yenılıyor yonetıme protesto edılmemesı konusunda hepınıze hak verıyorum bende protesto edılmesı tarafındayım ama sen yonetımı protesto etmıyorsun hakem haksızlık yapsada sesını cıkarmayacaksın anlamına gelmıyor bu. bız yonetım kotu olsada bır aıleyız ve aılede ıı kardes oldugu kadar kotu kardeste var ama bu aıleye dısarıdan bırısı bısey yaptıgında ıı kardes kotu kardesıde savunur cunku aılesının duzenının bozulkmasını ıstemez. bız bu sartlarda ZAVALLI oluyorsak gelınde bıze ogretın taraftarlıgı !!! |
Sırası ile cevap vereyim Gökhancım,
Önce şu sahiplik meselesinden başlıyalım..Beşiktaş veya Beşiktaşlılık çeşitli unsurların oluşturduğu bir olgudur .Bu unsurlar;
Sporcu,ve teknik heyet
Yöneticiler
Taraftarlar dır..
Ancak hiçbiri çıkıpta biz takımın sahibiyiz diyemez,çünkü her birine düşen görev farklıdır.Her birinin görevi kendince önemlidir Aynı devletteki "Kuvvetler ayrılığı" prensibi gibi herkes kendi görevini yapar,eleştirir ama müdahele etmez..
Haksızlığa yada haksızlara karşı öyle binlerce kişi ile organize şekilde küfür ederek savaşılmaz..o edilen küfürlerin bedelini başkaları ödüyor..Eğer ,haksızlığa mücadele vereceksen ,bedelini kendin ödeyecek şekilde ,haksızlık edenin karşısına dikileceksin..elealemin arkasından bağırarak değil.
Tabiiki maçta anlık öfke ile ağzımızdan küfür çıkmıştır ama asla ve asla o binlerce kişilik küfür korosu ile küfretmedim.
Gelinde nasıl seyirci olduğunuzu görelim diyorsun..tam 25 sene geldim o trübünlere..toplu halde küfüre katılmadığım için ve yerimi kendilerine vermediğim için ,o kendini taraftar sanan ,korkak,aciz ********ler tarafından kapalının ortasında kızımın ve eşimin gözü önünde öldüresiye dövüldüm..Bana kimse öğretemez tarftarlığı..
Gökhancım ,ben sirk terbiyecisi değilim..Kızdığı veye protesto ettiği kişinin karşısına tek başına dikilmeye cesareti olmayan,anacak başkalarının arasından küfreden zavallılara (seni kastetmiyorum sakın yanlış anlama) ben ne insanlık ne de tafaftarlık öğretemem..Çünkü onların öğretilmeye değil tedaviye ihtiyaçları var..