Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-01-2009, 21:35   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
hollanda'da neler oluyor

18 takımın mücadele ettiği Hollanda 1. Futbol Ligi'nde, hafta sonunda oynanan maçlarda sürpriz sonuçlar yaşandı. Şampiyonluğun en iddialı ekiplerinden olan lig ikincisi Ajax, deplasmanda oynadığı maçta rakibi FC Groningen'e 1-0'lık skorla yenilerek, 3 puanı Groningen'de bıraktı.

Hollanda'nın büyük kulüplerinin hayal kırıklığı yarattığı Hollanda Ligi'nde, PSV Eindhoven kendi evinde konuk ettiği NAC Breda ile 2-2 berabere kalarak, 19 maçta topladığı 32 puanla lig 5'inciliğindeki yerini korudu.

Sezon başından beri sergilediği futbolla büyük alkış alan ünlü Hollandalı teknik direktör Louis Van Gaal'ın AZ Alkmaarlı öğrencileri hafta sonunda kendi evlerinde konuk ettikleri De Graafschap'ı 2-0 lık skorla yenerek, puanlarını 47'ye yükseltti. Alınan bu galibiyet sonrasında 19 maçta 47 puanla Hollanda Futbol Ligi'nin liderliğine demir atan AZ Alkmaar, lig ikincisi Ajax'ın haftayı puansız kapatması nedeniyle aradaki puan farkını 6'ya çıkardı.

Emin adımlarla Hollanda şampiyonluğuna yürüyen AZ Alkmaar'ın en büyük korkusu, ara transfer döneminde önemli futbolcularından Demy de Zeeuw, Mounir El Hamdaoui ve Ari'ye gelen ciddi transfer teklifleri. Her üç futbolcuyu da kadrosunda tutmaya çalışan AZ Alkmaarlı yöneticiler, futbolcuların AZ Alkmaar'da kalması için yoğun şekilde çalışıyor.

AZ Alkmaar'ın başarısında, Louis van Gaal'ın yardımcı antrenörlüğünü yapan eski Trabzonsporlu futbolculardan Shota Ardveladze'nin de katkısının büyük olması dikkat çekiyor.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla