Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2009, 18:28   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
lego dijital kutu

İlk olarak Mini tarafından kullanılan teknik şimdi de oyuncak dükkanlarında Lego tarafından hizmete sunulacak. Kutuyu kameraya gösterip modeli görebileceğiz.

Click the image to open in full size.Metaio isimli Alman firması tarafından geliştirilen teknik, belirli basılı malzemenin kameraya tutulmasıyla üç boyutlu modelin ekranda görüntülenmesini sağlıyor. İlk olarak popüler araba markalarından Mini tarafından Almanca sitelerinde yeni modeli tanıtmak için kullanılmıştı. Uygulamaya göre Mini'nin dergilere verdiği tam sayfa ilanı siteye girip kameraya gösterdiğinizde ilanın üzerinde yeni Mini üç boyutlu olarak beliriyordu. Kağıdı boşlukta naısl hareket ettirirseniz ettirin model hep ilanın üzerinde kalıyordu.

Şimdi de Lego tarafından kullanılan Augmented Reality (artırılmış gerçeklik) adı verilen teknoloji, çok daha yaratıcı bir fikirle Lego modellerinin kutuyu açmadan görülebilmesini sağlayacak. Oyuncak dükkanlarına Lego tarafından konulacak stantta bir kamera, büyük bir ekran ve gerekli yazılım bulunuyor. Yeni hazırlanacak Lego kutularını kameraya gösterdiğinizde kutunun üzerinde Lego modelinin tamamlanmış halini görebileceksiniz.
Firma ayrıca çocuklar için eğitici kitaplar da üretiyor.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla