6. Topu patlatan parasını öder, patlak top ikiye kesilip kafaya takılırdı.
7. `Frikiklerde açıl biraz` denince `Burası Ali Sami Yen mi` şeklinde cevap verilirdi. ahzhajzhaha=)=) Şu 2 kurala biterdim yaw..4-5 senedir duymasam da "Burası AliSamiyen mi? " cümlesi dün gibi kulaklarımda .=)=) Ayrıca patlak topu kesip 2 yarısını da şapka yerine kullanmayı da az yapmadık..=)=) Genelde kames toplarda yapardık onu..
Dikişlilerde olmuyodu..=) Dikişliler yok olana kadar oynuyodk hatta =)=) 20. Maçlarda eğer iddia varsa ödüller genel olarak Algida Max, eskimo, meybuz, 2,5 litrelik kola vb. ürünlerden oluşurdu. İşte bu ya..=)=) Kola, Max fln pahalıydı pek konu olmazdı bizim oralarda da..Meybuzu az yemedk..Bi de Fresh Gazoz vardı..
Çocukluğumzn içeceği..
Ya meybuz ya Fresh..
Süperdi walla..=) 27. Penaltılarda eğer takımınız açık ara farkla öndeyse kaleciye vurdurulurdu. Ama en güçlü forvetiniz penaltıyı kullanacaksa, hemen rakip kalecinin gönlü alınırdı: "Merak etme olm, teknik vuracam." Hea=)=) Kaleci penaltıyı atamayınca da tepki görmezdi..=)=) Kaleci ya şerefi var..=)=) " Kaleci olm ya atmasa da olur " derlerdi..
34. Mahallenin abileri kaleci alıştırırlardı ve buna göre puan verirlerdi. Aralarında kavga eden çocukların puanı kesilirdi. Aha=)=) Bu olay yüzünden az fırça yemedm annemden..=) Sırf büyük takımın abileri egosunu tatmin edicek ya da can sıkıntısını geçircek diye az geç kalmadım ewe =)=) Ama mahallenin büyük takımınn kalecisi olmamı sağlamştır bu kural Allah'ı var..
Okadar çok oynadık ki artık ister istemez tutuyoduk topları..=)=) 40. Para o zamanlar kolay bulunmadığından maçın hangi takım tarafından başlatılacağına; bir tarafına tükürülmüş yassı bir taşın havaya atılıp, yaş mı,kuru mu seçiminde doğru tarafı bilen tarafın başlaması yöntemi ile karar verilirdi. azuahzjahz=)=) Bu tükürük olayının bi de misket oyunu versiyonu vardı da ona biterdim...Baş, Tumba, cımbız türü oyunlarda dizili misketlerin önüne oyunun en çirkef adamı tükürür diğerleri de ayağıyla o zemini düzleştirirlerdi..=)=) zuahzha=) Ne iğrenirdim=)=)
Cidden 10 numara paylaşım..

Eski günler beliriverdi birden zihnimde..tuhaf oldum..

Süperdi cidden..Eyw abi..